Manchester, roșu sau albastru?

Pentru noul sezon, cei 2 granzi, City și United, au realizat investiții uriașe pentru a-și asigura supremația în Manchester și nu numai. În această perioada de mercato, cetățenii par a fi aplicat strategia “If you can’t beat them, buy them”, cumpărând jucatori de bază de la Spurs, echipa care le-a furat locul 2, dar și de la călăul din Champions League, AS Monaco. În această vară, la City au ajuns Ederson Moraes, Danilo, Kyle Walker, Benjamin Mendy și Bernardo Silva, ultimii 3 de la echipele amintite mai sus. Conducerea clubului a doborât record după record: cel mai scump portar, Ederson Moraes și cel mai scump fundaș, Benjamin Mendy, record care era deținut, culmea, de alt transfer realizat de City, Kyle Walker. Flancurile echipei par a reprezenta atuul principal. Având jucatori precum Walker, Mendy, Sane, Sterling și Bernardo Silva, Guardiola poate asigura un joc rapid, combinat cu jocul de posesie și morișca de pase, specifică echipelor lui Pep.

Deși nu a doborât niciun record ca și rivala sa din oraș, Manchester United a cheltuit de asemenea sume fabuloase, cel mai sonor transfer fiind Romelu Lukaku.  Belgianul are toate motivele să simtă presiunea la noul club: se află in topul celor mai scumpe transferuri din istorie, dar mai ales este înlocuitorul lui Ibrahimovic si principalul tun al diavolilor. El vine după un sezon de vis la Everton, unde a fost motorul echipei, înscriind 25 de goluri in tricoul caramelelor. La United au mai ajuns și alți doi jucatori, și anume tânarul promițător Victor Lindelof, de la Benfica, pentru a crea concurență pe postul de fundaș central, dar și Nemanja Matic, care pare inlocuitorul pe termen lung al lui Michael Carrick. Punctul forte al echipei pare mijlocul. Jucatori precum Pogba, Herrera, Carrick si Matic par a fi pionii principali ai jocului de tranziție practicat de Mourinho, aceștia având rolul de a ajuta apărarea pe faza defensiva și de a asigura creativitatea pe contraatacurile echipei.

Primul duel dintre cele 2 echipe a avut deja loc la International Champions Cup, unde United a ieșit învingătoare, după un joc bine pregătit tactic. Scorul final a fost 2-0. Primul gol a fost înscris de Lukaku, iar la 2 minute, Rashford a majorat diferența, permițându-i lui Mou să calmeze jocul și să conserve rezultatul. United și City se declară două candidate puternice în lupta la titlu, dar un sezon perfect ar necesita și un traseu lung in Champions League, unde ambele echipe pornesc din faza grupelor. De urmărit care din cele două filozofii va avea câștig de cauză, posesia lui Pep sau betonul lui Mourinho.

În încheiere aș adăuga că în opinia mea ambele echipe vor fi implicate până spre final în lupta pentru titlul de campioană, poate chiar pe post de principale favorite.

Advertisements

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s