James și dorința lui Carlo. Va schimba italianul sistemul de joc?

Probabil cel mai bun transfer pe care l-a făcut conducerea în ultimul timp. James Rodriguez este unul dintre cei mai talentați jucători din fotbalul mondial, iar asta s-a văzut în primul său an la Real. Carlo a avut încredere în el, iar James l-a răsplătit cu multe reușite și pase decisive. Acum, golgheterul Cupei Mondiale din 2014 vine în Munchen să-i demonstreze și lui Zidane de ce e în stare. Va reuși însă să influențeze jocul lui Bayern? Rămâne de văzut.

Clubul bavarez s-a mișcat foarte bine pe piața de transferuri, aducând jucători precum Sule, Rudy, Tolisso sau Gnabry. E o aglomerare la mijloc, însă James poate fi factorul decizional pe fazele ofensive. Întrebarea se pune: ca nr.10 sau winger? La Real, în ultimul an al lui Carlo, columbianul a jucat mijlocaș stânga și a dat un randament fantastic. La Bayern, așa cum s-a declarat în conferința de prezentare, va fi folosit în toată linia ofensivă: fie LW, fie CAM, fie RW. Asta dă un plus de concurență, pentru că un asemenea jucător versatil este capabil să schimbe radical jocul. James, din punctul meu de vedere, va fi folosit în partea stângă în cele mai multe partide, mai ales după plecarea lui Douglas Costa la Juventus. Și în acest fel mă gândesc că sistemul 4-2-3-1 va rămâne în continuare preferat de tehnicianul italian.Un 4-2-3-1 în care James este aripă sau playmaker, asta în funcție de randamentul pe care îl va da Thomas Muller. Teoretic, Muller este rivalul său pe post, iar asta nu poate decât să bucure antrenorul, deoarece va fi o adevărată bătălie pentru un loc de titular. Pe de altă parte, mai e și Ribery. Veteranul francez se află la ultimul sezon și încă are o tehnică fantastică.

Aducerea lui James are numai părți bune. Un lot numeric, foarte bun și echilibrat, pe care Bayern nu l-a avut în trecut. Acum, banca de rezerve va conta enorm. S-au scăpat de jucătorii bătrâni, uzați, și s-au adus tineri, de perspectivă. Noul Bayern sună bine, chiar foarte bine ! Rămâne să vedem cum va gestiona Ancelotti situația. Material are, acum rămâne să vedem și ce rezultate va obține.

În final, anticipez și 11-le de bază pentru sezonul viitor (4-2-3-1): Neuer- Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba- Vidal, Thiago- James, Muller, Robben-Lewandowski

Autor: Daniel Samoilă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s