Cum ar putea arăta “noul Milan”

Odată cu venirea patronatului asiatic, Milan a reînceput să investească serios în transferuri, fiind una din cele mai active echipe de pe piață. Multă lume pare încântată de numele aduse de “diavoli”, însă eu am impresia că nu sunt la fel de sonore precum renumele acestui club. E adevărat că sunt jucători cu ajutorul cărora se poate construi o echipă, dar asta nicidecum din primul sezon. În primul rând pentru a performa e nevoie de omogenitate, iar Milan sunt convins că va suferi la acest capitol. În plus, pe San Siro presiunea este mult mai mare decât era acolo unde au evoluat în marea majoritate noile achiziții până acum, în cazul unora tinerețea fiind o sabie cu două tăișuri. Cea mai importantă reușită a conducerii constă totuși în faptul că a reușit să-l convingă pe Donnarumma să continue pe San Siro, mai ales că la un moment dat subiectul părea o telenovelă interminabilă.

Achizițiile făcute de AC Milan

Cea mai importantă achiziție în oponia mea este cea a lui Hakan Calhanoglu, turcul având deja o bogată experiență internațională și numărate prezențe în UCL. Turcul este totodată un jucător polivalent, tehnic, bun pasator și un excelent executant al loviturilor libere. Un alt jucător important adus pe San Siro vine tot din Bundesliga, iar aici mă refer la fundașul stânga Ricardo Rodriguez. Elvețianul este unul dintre cei mai constanți jucători pe postul său, fiind dorit de multe cluburi importante de-a lungul ultimelor sezoane. Cu un spirit ofensiv, tehnic și cu o bună viteză, sunt sigur că Rodriguez va fi un mare câștig pentru clubul italian. Andre Silva este un alt nume care poate pune serios umărul la reconstrucția echipei. Golgheterul lui FC Porto în sezonul trecut, tânărul portughez pe lângă faptul că este un excelent marcator, se descurcă foarte bine și când vine vorba de ultima pasă. De altfel, pe lângă cele 16 goluri marcate în Liga NOS, Andre Silva a reușit și 5 pase decisive. Pe lângă cei trei jucători menționați mai sus, AC Milan a transferat și doi jucători importanți de la revelația Atalanta, iar aici mă refer la Franck Kessie și Andreea Conti, ambii jucători aducându-și un aport important la surprinzătorul loc 4 obținut de clubul din Bergamo. În centrul liniei defensivei a fost adus Musacchio, argentinianul având evoluții apreciate în culorile lui Villareal. Aș mai aminti și achiziția lui Borini de la Sunderland, italianul nereușind să convingă pe la niciun club pe unde a evoluat, iar mie unul mi se pare de neînțeles acest transfer.

Ținte viitoare

După cele citite în presa, se pare că investitorii asiatici nu au de gând să se oprească aici. Pe lista de achiziții a rossonerrilor se pare că mai figurează nume importante, iar aici le-aș aminti pe cele ale lui Biglia, Aubameyang, Kalinic sau Belotti. Probabil nu se vor realiza toate, dar și cu jumătate din aceste nume, Milan poate deveni în timp o forță. Bineînteles, aici mă refer la campionatul italian, pentru a redeveni o putere și în Europa, e nevoie de mult mai mult.

Formula probabilă

Cu ajutorul informațiilor găsite în presa italiană, am încercat să trasez și o formulă de echipă la care ar putea apela Montella în sezonul viitor. Cel mai probabil tehnicianul italian va folosi un sistem 4-3-3, cum de altfel ne-a obișnuit și sezonul trecut. În poartă va fi folosit cel mai probabil Donnarumma. Acesta ar urma să fie păzit de Conti, Musacchio, Romagnoli și Rodriguez. Linia mediană poate fi compusă din Locatelli, Kessie și Calhanoglu, insă acest compartiment poate suferi modificări, Montella având posibilitatea să jongleze în funcție de așezare sau de viitoarele achiziții. În avanposturi cel mai probabil Suso și Bonaventura vor acoperi parțile laterale, iar în poziția de atacant central va juca Andre Silva cu mențiunea că și aici pot apărea modificări. O formulă care pe hârtie arată bine, dar care e posibil să nu o vedem niciodată în teren. Totul va depinde de tehnicianul Milanului și de cum va vedea el formula ideală. Noi ca simpli iubitori ai fotbalului putem doar spera să revedem formația din Milano acolo unde îi este locul și anume în lupta pentru supremație.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s