Spalletti îi refuză lui Totti ultima prezență pe Scala fotbalului

Sunt total de acord cu cei care afirmă că Totti ar fi trebuit să se retragă mai devreme. Măcar la finalul sezonului trecut. În felul acesta nu avea de suportat atâtea prezențe pe bancă și nu l-ar fi încurcat nici pe Spalletti. Pentru că aceasta este realitatea. Tehnicianul italian a fost pus de  multe ori în situații dificile. Totuși ce s-a întâmplat aseară la Milano pe mine unul m-a scârbit. Poate e un cuvânt cam dur, dar asta am simțit. Nu am dat nicio importanță în timpul meciului, nici chiar la final, dar după ce am văzut în decursul acestei dimineți cum a fost elogiat Totti chiar de fanii unei echipe rivale, m-a cuprins un sentiment de tristețe pentru că acesta nu a avut ocazia să mai joace câteva minute pe Scala fotbalului. Era ultima piesă, iar Spalletti i-a refuzat această șansă.

Cunosc faptul că un antrenor pune echipa pe primul plan, iar rezultatele sunt primordiale. Viitorul Romei în următoarea ediție de Champions League depindea de rezultatul de aseară, un eventual eșec coborând-o pe locul 3 care trimite în preliminarii. Din fericire pentru fanii echipei din capitală, pentru jucători și pentru antrenor, partida a decurs bine, Roma a controlat-o “da capo al fine”, iar la un moment dat, în minutul 78 mai exact scorul devenise 3-1. Spalletti mai avea la dispoziție o schimbare și o face în mintul 84. Din păcate cel introdus în locul lui Dzeko nu e Totti, e Peres. Probabil tehnicianul încerca să conserve rezultatul. Acum vin eu și mă întreb, oare pierdea partida dacă îl juca pe Totti 5 minute? Oare a uitat câte puncte i-a adus “Il Capitano” în ultimele două sezoane pe final de partidă? Chiar nu merita Francesco să-și ia adio de la unul din cele mai mari stadioane ale Europei? Mai ales în condițiile în care a fost ovaționat de tifosi rossoneri. Cine ești tu Spalletti să-i refuzi asta? Ne place sau nu, este totuși un jucător reprezentativ al ultimului sfert de veac.

Ce a făcut Spalletti aseară cred că nu a fost decât o poliță plătită lui Totti, relația dintre cei doi fiind deseori tensionată, iar dacă ar fi să judec sentimental, tot ce îmi doresc e ca tehnicianul italian să ajungă din vară la o altă echipă. Consider că a fost un gest urât din partea lui, un gest care nu se face, fapt pentru care nu o să-l mai am vreodată la inimă. De fapt nici nu l-am avut vreodată.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s