Mari jucători care nu au câștigat UCL

Trofeul UEFA Champions League este trofeul pe care mulți jucători visează să-l ridice deasupra capului. De-a lungul timpului au existat multe nume de legendă care nu au reușit să atingă această performanță din varii motive. Spre exemplu unii dintre ei au activat într-o perioadă în care la startul competiției luau parte doar echipele campioane, pe când acum unele campionate dau câte 4 formații. În rândurile care urmează o să enumăr câțiva jucători care au ratat mult râvnitul trofeu, ordinea fiind aleatorie.

Gianlugi Buffon. Legendarul portar al lui Juventus și al naționalei Italiei deși are o carieră impresionantă nu a reușit să câștige vreodată acest trofeu. A fost aproape în două rânduri, dar a pierdut ambele finale în fața Milanului (2003) și în fața Barcelonei (2015). În acest sezon Juventus a ajuns în semifinalele Ligii, iar Buffon are poate ultima șansă de a pune mâna pe trofeul suprem la nivel de club.

Zlatan Ibrahimovic. Deși a evoluat la echipe de top ale Europei, printre care Juventus, Inter, Barcelona sau Milan, atacantul suedez nu a izbutit să își treacă în palmares Liga Campionilor. Ghinionul a făcut în așa fel încât Inter și Barcelona au câștigat competiția după plecare valorosului atacant.

Francesco Totti. Apreciat datorită atașamentului pentru culorile clubului, Totti a avut drumul blocat către trofeul UCL. Se spune că de-a lungul timpului a fost ofertat de multe cluburi mari, printre care și Real Madrid, dar a preferat să rămână în capitala Italiei, ratând astfel șansa de a triumfa în această competiție.

Roberto Baggio. Considerat de mulți cel mai mare jucător italian din istorie, este surprinzător faptul că acest geniu nu a reușit să își treacă în palmares un trofeu UCL. A evoluat la cele 3 mari echipe din Italia, dar cu toate astea nu are o vitrină de trofee foarte bogată, câștigând în întreaga carieră două titluri în Serie A, Cupa Italiei și Cupa UEFA.

George Weah. Singurul african care a câștigat Balonul de Aur, fostul jucător al Milanului nu a reușit nici el să obțină prestigiosul trofeu. Cel mai mult s-a apropiat în sezonul 1994-1995, când îmbrăcat în tricoul lui PSG a ajuns până în semifinalele competiției.

Denis Bergkamp. Jucătorul olandez a cucerit trofee importante pentru Ajax, Inter sau Arsenal, dar niciodată UCL. Cel mai mult s-a apropiat de râvnitul trofeu în 2006, însă echipa sa a pierdut finala contra Barcelonei cu scorul de 1-2. A fost ultimul sezon al lui Bergkamp, acesta urmînd să se retragă fără a câștiga Liga.

Eric Cantona. Unul dintre simbolurile celor de la United, Cantona a părăsit fotbalul fără a se putea bucura de un trofeu UCL cu Manchester. Cel mai sus a ajuns până în semifinale, în sezonul 1996-1997, dar echipa sa a pierdut dubla cu Borussia Dortmund, viitoarea câștigătoare a trofeului.

Ronaldo. Unul dintre cele mai mari nume care apar pe această listă e cel al brazilianului Ronaldo. Câștigător de campionat mondial, jucător al unor echipe precum PSV, Barcelona, Inter sau Real Madrid, Ronaldo este jucătorul care a marcat fotbalul la finalul anilor 90 și începutul anilor 2000, dar nu a reușit să triumfe în UCL, iar acesta este unul din marile sale regrete.

Diego Armando Maradona. Poate cel mai mare jucător care nu a câștigat această competiție. Spre deosebire de Pele, l-am inclus pe Maradona în această listă pentru că argentinianul a evoluat în Europa, însă în perioada sa de glorie a îmbrăcat tricoul unui club de la care cu greu se putea pune mâna pe trofeu, iar aici mă refer la Napoli. Cu toate astea, Maradona a adus sub Vezuviu un titlu de campioană a Italiei și o Cupă UEFA.

Lista este mult mai lungă, însă i-am amintit în rândurile de mai sus pe cei mai mari. Alături de ei ar fi meritat pomeniți și alți monștri sacrii precum Batistuta, Nedved, Van Nistelrooy, Ballack, Cannavaro sau Alan Shearer.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s