Ce se întâmplă cu Inter Milano?

(Photo by Claudio Villa – Inter/Inter via Getty Images)

Cred că e o întrebare care macină multă lume și mai ales pe suporterii clubului din Milano. Răspunsul nu știu dacă îl are cineva. Poate nici cei din interiorul clubului nu știu, altfel ar fi redresat corabia, una care se scufundă tot mai adânc. Pe 12 martie Icardi et Co treceau la pas de Atalanta cu scorul de 7-1. A fost momentul în care cu toții ne așteptam să vedem un Inter în urcare, Pioli dădea senzația că are bagheta magică, iar jucătorii păreau în forma maximă. Era o perioadă în care eu credeam că Inter a găsit antrenorul potrivit. La finalul acelei etape Inter se afla la 6 puncte de locul 3, iar suporterii începeau să viseze la un loc de UCL, însă totul s-a prăbușit în doar 40 de zile și nerazzurri par acum departe chiar și de competiția săracilor, Europa League.

Inter a pierdut aseară la capătul unei partide dramatice la Florența, scor 4-5 și în acest moment UCL pare o planetă îndepărtată, în timp ce Europa League e la o distanță de 5 lungimi care trebuie recuperată în 5 etape rămase. S-au scurs 5 etape de la victoria cu Atalanta și Inter nu a reușit să strângă decât două puncte, cu Milan și Torino, suferind 3 înfrângeri, cu Sampdoria, Crotone și Fiorentina. O perioadă dezastruoasă care a adus aminte fanilor de era De Boer. Cauzele acestui traseu sunt greu de depistat. Unii spun că antrenorul nu ar fi de Inter, alții spun că jucătorii nu au valoare și o altă categorie dă vina pe conducere, din cauza numelor de antrenori vehiculate pentru sezonul viitor, într-un moment în care echipa mergea bine. Posibil ca această ultimă categorie să fie cel mai aproape de adevăr, zvonurile care au planat în legătură cu banca tehnică să fi produs o instabilitate în sânul lotului. Personal cred că Pioli este un antrenor de valoare, un tehnician decent, mai ales pentru pretențiile actuale din Serie A, campionat care să recunoaștem nu mai e ce era odată și nici Inter-ul de acum nu mai e cel din alte timpuri. Un singur reproș aș avea, anume acela că nu a reușit să găsească o formulă stabilă, schimbând deseori atât așezarea cât și componența liniei de fund și mai ales a celei de mijloc, acolo unde Joao Mario, Banega, Kondogbia sau Brozovic au fost foarte oscilanți în evoluții. Rezultatele slabe din ultima vreme pot fi puse și pe seama defensivei, una care s-a cam clătinat în acest sezon, dovadă fiind și partida de aseară, când am putut vedea adevărate cratere. În privința lotului, consider că e unul dintre cele mai bune din Serie A, cu excepția lui Juve, echipă pe care nu aș lua-o în calcul datorită diferenței de valoare față de contracandidate,  doar Napoli și Roma se pot lăuda cu o componență e valoare apropiată. Mai mult, dacă i-am lua pe fiecare în parte, cred că Inter-ul are un lot superior celor două grupări menționate mai sus.

Așadar putem spune că pentru nerazzurri se apropie finalul unui nou sezon ratat, în condițiile în care etapa următoare echipa condusă de Pioli primește vizita napoletanilor, o nucă greu de spart, iar în penultima etapă se anunță o deplasare infernală pe Olimpico, cu Lazio. Păcat de Icardi, argentinianul având evoluții din ce în ce mai apreciate, însă evoluția echipei pare să-i frângă și lui aripile, iar noi am putea fi privați de o nouă prezență a acestuia pe scenele Europei. În ceea cel privește pe tehnicianul italian, șansele ca acesta să fie confirmat și pentru sezonul viitor sunt în acest moment aproape nule, chiar dacă în opinia mea ar fi meritat mai mult credit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s