”Caramele” topite pe Anfield, Arsenal și City ajung la 3 partide fără victorie

Etapă perfectă în Premier League pentru Liverpool. Cu excepția lui Tottenham, toate rivalele din ”Big 6” s-au împiedicat, așa că elevii lui Klopp speră din nou la un loc în primele 4, poziție care la un moment dat părea compromisă. Lupta e în continuare dificilă, dar în acest moment Arsenal pare scoasă din cursă, cormoranii urmând să se dueleze pentru unul din locurile 3-4 cu City și United.

Despre partida de pe Anfield aș spune că Liverpool a câștigat-o clar, pe deplin meritat, având un Coutinho în formă de zile mari. Cu un gol și un assist, plus multe alte faze individuale de excepție, brazilianul a fost vioara întâi în jocul cormoranilor. Mă așteptam să-i văd mai obosiți pe cei doi brazilieni din atacul lui Liverpool datorită prezenței la naționala Braziliei, însă m-am înșelat, ambii având o evoluție apreciată. Poate Firmino nu s-a ridicat la nivelul colegului său, însă a avut și el o contribuție importantă la succesul echipei sale. Cu toate astea, omul care a dat echilibru jocului echipei gazde a fost Lucas Leiva. Cu 3 deposedări și 9 tackling-uri reușite, Leiva a fost stăpânul de la mijlocul terenului. Deși îi lipsește cu desăvârșire tehnica și fantezia unui brazilian, motiv pentru care de multe ori l-am considerat un fotbalist limitat, mijlocașul lui Liverpool a făcut o partidă excelentă din punct de vedere defensiv, fiind tamponul perfect din fața apărării, una să recunoaștem destul de rigidă și nesigură, iar aici mă refer la întregul sezon nu doar la partida cu Everton. Oaspeții cu multe absențe importante, nu au reușit să se ridice la nivelul derby-ului decât prin durități și chiar dacă la un moment dat au egalat, nu au dat niciun moment senzatia că ar putea lua vreun punct marii rivale. Koeman, obligat de împrejurări a introdus în teren mulți tineri talentați, însă lipsa de experiență și-a spus cuvântul. Totuși, dacă Everton își păstrează jucătorii, cred că o perioadă lungă de timp nu vor avea probleme la nivelul lotului, iar când acești tineri vor căpăta experiența necesară, ”caramelele” vor avea un cuvânt greu de spus în Premier League.

Arsenal și City au incheiat nedecis partida de pe Emirates, la capătul unui spectaculos 2-2, rezultat care nu ajută pe niciuna dintre echipe. Tunarii s-au îndepărtat de locul 4, ultimul care ar putea duce în UCL, iar cetățenii s-au îndepărtat definitiv de titlu, asta dacă mai aveau vreo fărâmă de speranță. Cu punctele pierdute ieri și cu o victorie etapa următoare cu liderul Chelsea, ar fi putut să-i aducă pe elevii lui Guardiola la doar 6 lungimi de lider. Ce aș scoate în evidență ar fi seria de 3 partide consecutive fără victorie a celor două formații. Manchester City a ajuns la 3 rezultate de egalitate înregistrate consecutiv, e adevarat, perioadă în care a întâlnit pe Liverpool și Arsenal. În ceea ce-i privește pe tunari, în cele 3 partide în care nu au cunoscut victoria, aceștia au obținut un rezultat de egalitate și două înfrângeri. Mai mult, în ultimele 6 partide din Premier League, Arsenal a câștigat o singură întâlnire, ceea ce este enorm de puțin pentru o pretendentă la titlu. Dați-mi voie așadar să mă indoiesc, că atunci când o echipă înregistrează o asemenea serie, clasarea pe podium devine deja o problemă. Wenger trece în acest moment prin cea mai dificilă perioadă a carierei sale pe banca tunarilor, iar soarele pare să nu mai răsară pe strada sa în viitorul apropiat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s