Lupta pentru titlul de golgheter în BPL

Premier League este considerat cel mai spectaculos campionat de către iubitorii fotbalului din întreaga lume. Indiferent de prestațiile echipelor engleze în cupele europene, BPL atrage în fiecare week-end ochii spectatorilor, aglomerația de vedete din acest campionat, numele mari ale antrenorilor angrenați în competiție, dar și partidele spectaculoase prin răsturnările de scor sau rezultatele surpriză, nu ne pot lăsa indiferenți. Lupta pentru titlul de golgheter, căci acesta este subiectul pe care vreau să-l abordez în următoarele rânduri, este la rândul ei deosebit de spectaculoasă. Să aruncăm așadar o privire către primii clasați, acolo unde regăsim golgheteri unul și unul.

  1. Romelu Lukaku 21g. Pe prima poziție a clasamentului se află atacantul lui Everton, Romelu Lukaku. Dacă își menține constanța din ultima perioadă, belgianul are șanse mari să triumfe la final. Jucătorul caramelelor este totadată belgianul cu cele mai multe goluri marcate în istoria Premier League.
  2. Harry Kane 19g. Jucătorul de la Tottenham este al doilea în acest top, loc pe care ar putea să-l piardă din cauza unei accidentări. Kane va mai lipsi o perioadă de pe gazon și pare imposibil în acest moment să mai lupte pentru tilul de golgheter. Aș aminti aici că atacantul londonez este cel mai bun marcator al sezonului trecut.
  3. Alexis Sanchez 18g. Podiumul este completat de tunarul Alexis Sanchez. Acesta este considerat cel mai bun jucător al lui Arsenal în acest sezon, fiind locomotiva care trage echipa după el. Pe lângă faptul că este cel mai bun marcator al londonezilor, Sanchez este liderul echipei și în ceea ce privește pasele decisive. Șansele sale de a termina primul această cursa depind și de postura în care va decide Arsene Wenger să-l utilizeze, postura de număr 9 dându-i un avantaj, însă e posibil ca în acea poziție să mai apară și francezul Giroud.
  4. Diego Costa 17g. Letal în fața porții adverse, Diego Costa a pierdut teren în ultimul timp, deși la un moment dat conducea topul. Totuși, ținând cont de faptul că echipa sa marchează foarte mult, fiind a doua echipă din Premier League la numărul de goluri marcate, atacantul spaniol are șanse să revină pe primul loc. Condiția principală este să se lipească din nou la gol, pentru că în ultimele runde nu a făcut-o prea des.
  5. Zlatan Ibrahimovic 15g.  Câștigător al titlului de golgheter în Eredivisie, Serie A și Ligue 1, suedezul luptă pentru supremație și în Premier League, însă aici lupta pare mult mai dură, iar rivalii mult mai mulți, dar și mai valoroși. Cu toate că la un moment dat era considerat prinicipalul favorit la primul loc, Zlatan nu este foarte avantajat de jocul impus la echipa sa de Jose Mourinho. Cu toate astea putem fi siguri că Zlatan va lupta până la final, acesta fiind poate ultimul său sezon la nivel înalt.

Restul goleadorilor care urmează celor 5 sunt Defoe si Alli cu câte 14 reușite, Aguero cu 13, Mane cu 12 și Hazard cu 11, dar e greu de crezut că vreunul dintre aceștia vor mai avea șanse măcar la podium.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s