Shakespeare mai scrie o pagină în istoria lui Leicester

După ce Ranieri a cucerit titlul cu vulpile, aseară Shakespeare a continuat munca italianului și a produs o nouă surpriză, calificând echipa în sferturile Champions League. S-a scris astfel nouă pagină memorabilă în istoria lui Leicester, un nou meci de neuitat, o calificare în care puțini credeau în momentul tragerii la sorți. Morgan, Albrighton, dar mai ales Schmeichel au fost artizanii victoriei cu 2-0 în fața Sevilliei.

După rezultatul din tur, când vulpile au pierdut norocos doar cu1-2, deși diferența ar fi putut să fie una mult mai mare, favorită la calificare părea totuși formația spaniolă. S-a dovedit însă că Sampaoli este un antrenor mult prea boem, care mai are nevoie de timp pentru a se adapta la rigorile fotbalului european. Astfel că Leicester a deschis scorul în urma unei faze fixe prin Morgan, iar Albrighton a a majorat diferența în repriza secundă. Încă nu era nimic pierdut pentru oaspeți, dar Nasri a ținut să  nedemonstrezeze încă odată că și-a irosit imensul talent datorită comportamentului și este eliminat prostește după ce vede al doilea galben. Din acel moment misiunea pare imposibilă, însă zeița Fortuna decide să își întoarcă fața și către alb-roșii, când Daniele Orasto arată punctul cu var. N’Zonzi refuză cadoul, execută slab, trimițându-l pe Sampaoli în pragul disperării. Nu știm cine a luat această decizie, dar desemnarea lui N’Zonzi ca executant pare ciudată, în condițiile în care pe teren se aflau jucători care execută mult mai bine un penalty. Cam așa s-a scris istoria acestei partide, care va rămâne pe veci în inimile suporterilor de pe King Power Stadium.

În momentul de față suntem îndreptățiți să ne întrebăm, până unde va ajunge Leicester? După minunea reușită în Premier League, după accesul în sferturile UCL, această formație trebuie luată în serios. Mulți se îndoiau că va reuși să iasă din grupe datorită lipsei de experiență, dar iată că vulpile se află în primele 8 echipe ale Europei, iar fanii continuă să viseze. Să ne amintim acum și declarația lui dată de Shakespeare chiar înaintea confruntării cu Sevilla. Întrebat fiind despre șansele de a câștiga trofeul, tehnicianul vulpilor a spus: “De ce n-am putea produce surpriza? Suntem în grafic, trebuie doar să fim competitivi în absolut fiecare joc”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s