Zece ani de la cel mai rapid gol înscris în UCL

Astăzi se împlinesc 10 ani de la cel mai rapid gol înscris în istoria UEFA Champions League. Reușita aparține olandezului Roy Makaay într-o partidă din optimile competiției disputată de Bayern Munchen  împotriva Realului din Madrid, ediția 2006-2007. Să ne aducem aminte în rândurile de mai jos ce s-a întâmplat atunci.

În prima manșă disputată la Madrid, gazdele s-au impus cu scorul de 3-2, Van Bommel reușind să înscrie golul de 2-3 chiar pe finalul partidei, ceea ce avea să schimbe mult datele problemei. În returul din Bavaria, nemții erau deciși să înceapă tare partida pentru a recupera cât mai repede deficitul de un gol și chiar au reușit, bineînțeles cu largul concurs al adversarilor, care au avut lovitura de începere. Atunci, mingea a ajuns la Gago, acesta a pasat în lateral către Roberto Carlos, însă brazilianul ușor relaxat sau neintrat în meci scapă balonul, ajuns astfel la Salihamidzic. Acesta urcă în flancul drept, centrează în care de unde Makaay îndeplinește o simplă formalitate. Era secunda 11 și Bayern conducea cu 1-0, dând astfel peste cap toate planurile lui Capello care pregătise o partitură defensivă pentru a apăra rezultatul din tur. Totul a devenit mai ușor pentru bavarezi, aceștia punctând încă odată prin Lucio, iar Van Nistelrooy a redus din diferență în minutul 83, când era deja prea târziu.

Bayern s-a calificat în sferturi, unde avea să fie eliminată de AC Milan, nimeni alta decât echipa care urma să câștige trofeul în acel sezon. Mai jos un video cu întreaga fază:

https://www.youtube.com/watch?v=8SoNBNg6VkE

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s