Nedreptatea făcută lui Ranieri

ranieri

”Fotbalul își devorează fii mai ceva decât Cronos”, cam așa sună un pasaj dintr-o carte scrisă de Ioan Chirilă, iar acesta se potrivește perfect în ceea ce i s-a întâmplat lui Ranieri. Tehnicianul italian a fost demis de pe banca tehnică a lui Leicester la doar câteva luni după ce a reușit câștigarea titlului în Premier League, echipa fiind calificată și în optimile Champions League.

E adevărat, echipa e adâncită serios în zona nisipurilor mișcătoare, dar nici în cazul unei eventuale retrogradări nu cred că Ranieri ar fi meritat să fie demis. Poate aerul înălțimilor e prea tare și conducerea vulpilor s-a aiurit, sau poate are memoria scurtă, dar să nu uităm că italianul a preluat echipa chiar din zona în care se află acum. La finalul sezonului 2014-2015, Leicester a terminat cu 3 puncte deasupra liniei retrogradării, iar dacă în acest sezon ar termina tot acolo nu văd care ar fi problema, la urma urmei, sezonul trecut chiar acesta fiind dacă nu mă înșel obiectivul, evitarea retrogradării. Cu toate astea, echipa a câștigat titlul, iar acum a revenit acolo unde îi permite condiția, adică la lupta pentru supraviețuire în BPL. Sau cei care conduc destinele acestui club și-au propus an de an câștigarea campionatului? Mă îndoiesc. Lăsând rezultatele la o parte, nu cred că s-a procedat corect din punct de vedere moral. Chiar să fi retrogradat, ceea ce a reușit Ranieri în sezonul precedent, îl absolvă de toate păcatele din actuala stagiune. În plus, cred că toată lumea se aștepta ca echipa să aibă un recul în acest sezon, fiind greu să-i mai motivezi pe jucători, după ce au reușit cea mai mare surpriză din istoria Premier League, într-o perioadă în care acest campionat se câștigă mai greu decât oricând.

Titlul câștigat sezonul trecut cred că face cât toată istoria clubului, iar dacă promiteai tuturor celor care înconjoară gruparea vulpilor un titlu cu condiția să evolueze apoi în liga secundă, cred că erau de acord cu toții. Apelând la această soluție de demitere a antrenorului, Leicester și-a pierdut tot capitalul de simpatie câștigat sezonul trecut, iar reacțiile oamenilor de fotbal din peninsulă au fost foarte dure, ceea ce spune totul despre cum a perceput lumea sfârșitul acestui mariaj.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s