Monaco și PSG se împiedică, Nice profită

balotelli

Etapa de Ligue 1 disputată în acest week-end a fost una cu rezultate imprevizibile la vârf. Principale favorite la câștigarea titlului s-au impiedicat surprinzător, ambele formații reușind doar un rezultat de egalitate, iar aici mă refer la PSG și Monaco. În schimb Nice, echipa care completează podiumul, a reușit să câștige în deplasarea de la Lorient, reintrând din nou în calcule.

În deschiderea etapei monegașcii au avut o deplasarea grea la Bastia, echipă care pierde greu în propriul fief, în acest sezon simțind doar de 3 ori gustul înfrângerii în fața proprilor suporteri. La fel de adevărat e că nici nu prea câștigă, de cele mai multe ori încheind la egalitate. Astfel că jucătorii din principat au început greu partida, iar din minutul 19 s-au văzut chiar conduși pe tabelă. Totuși o echipă cu o asemenea forță ofensivă era greu de oprit, Bernardo Silva aducând egalarea imediat după pauză. Elevii lui Jardim au avut astfel la dispoziție aproape o repriză întreagă pentru a obșine toate cele 3 puncte, însă mingea nu a vrut să intre în plasă în ciuda eforturilor depuse, iar la final cele două formații și-au împărțit punctele. Monaco rămâne lider, dar am impresia că odată cu apropierea de final presiunea va fi tot mai mare, iar cei din principat vor ceda. Timpul însă va fi cel care ne va lămuri în privința acestui fapt.

Favre, unul dintre cei mai apreciați tehnicieni din Ligue 1, a condus-o pe Nice spre victorie în deplasarea de la Lorient, rezultat în urma căruia vulturii revina la 3 puncte de Monaco și o egalează la puncte pe campioana en-titre. Golul victoriei a fost marcat de unul dintre cei mai constanți mijlocași din Ligue 1 în acest sezon, Wylan Cyprien. Victoria a fost pătată însă de Mario Balotelli jucător care face tot posibilul să iasă în evidență, dacă nu prin joc, măcar prin comportament. Italianul a fost eliminat în urma unor injurii la adresa arbitrului, fiind notat de cotidianul sportiv L’Équipe cu nota 1. Aceasta a fost cea de a 3-a eliminare de când Super Mario s-a transferat la Nice.

Aseară, în ultima partidă a rundei, venită după euforicul succes împotriva Barcelonei, PSG-ul lui Unai a remizat chiar la Paris în dauna lui Toulouse, scor 0-0. S-a dovedit încă odată că succesele mari sunt uneori greu de gestionat, iar tehnicianul spaniol nu a reușit să-și aducă elevii cu picioarele pe pământ. Chiar dacă și-au creat ocazii, Cavani și coechipierii săi nu au reușit să lovească decisiv, lipsind parcă norocul, dar și concentrarea la finalizare. E adevărat, că aseară au întâlnit o echipă care s-a apărat aglomerat, lâsănd puține spații ofensivei pariziene. Ca opinie personală, cred că Unai Emery și echipele antrenate de acesta, se descurcă mult mai bine împotriva adversarilor mai puternici, care iasă la joc, care lasă spații. Am impresia că PSG-ul întâmpină în acest sezon probleme când au în față apărări bine organizate, greu de desfăcut. De astfel, împotriva aceluiași adversar, iar aici mă refer la Toulouse, PSG a pierdut în tur scor 0-2, lăsând încă de atunci senzația că va avea un sezon mult mai dificil decât precedentele.

În încheiere aș adăuga, că până la finalul sezonului, plusul de valoare și mai ales experiența lotului de care dispune Unai Emery e posibil să fie decisiv în economia campionatului. În opinia mea PSG rămâne în continuare favorită, însă cu siguranță Monaco și Nice vor face tot posibilul să oprească supremația Parisului în fotbalul francez.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s