Dinamo-Viitorul 1-2, rezultat normal

coman
Sursă foto: Academia Hagi TV

Probabil sunt foarte puțini cei care consideră o surpriză rezultatul înregistrat aseară în Ștefan cel Mare. În primul rând poziția în clasament spune totul despre diferența dintre cele două formații. Mai mult, rezultatul este o urmare a ceea ce au cultivat în ultimii ani cele două grupări.

La Dinamo se vorbește de ani buni despre un proiect pe termen lung, bazat pe tineri, promovarea acestora la prima echipă, însă până la punerea în aplicare a acestei politici este distanță mare. În schimb, Viitorul chiar asta face, iar rezultatele încep în sfârșit să se vadă. Când îți vinzi cei mai buni jucători pe sume derizorii și nu pui în locul lor ceva apropiat ca valoare, atunci nu poți să ai pretenți. Dinamo are cei mai buni tineri din țară la concurență cu Academia lui Hagi, dar continuă să aducă străini de o valoare indoielnică, care pe lângă faptul că nu aduc niciun plus, mai țin și un loc ocupat, loc pe care ai putea da șansa unui tânăr de viitor. Când aduci un jucător de 33 de ani, în CV-ul căruia cel mai important nume e Bologna sau Cesena, atunci nu ai cum să bați Viitorul. Nu poți câștiga împotriva unei echipe de mânji, talentați, dornici de afirmare, în plin avânt și care sunt crescuți în cel mai sănătos mediu posibil de la noi din țară. De altfel, golul victoriei a fost marcat de unul dintre cei mai talentați jucători pe care îi are acum România, Florinel Coman, un fotbalist cu o tehnică deosebită și care în aprilie va împlini doar 19 ani.

Faptul că Viitorul a întors rezultatul în fața unei echipe cu nume în fotbalul românesc, spune multe despre mentalitatea implementată de Hagi tinerilor jucători din academie. Când o echipă fără experiență cum e cea condusă de Gheorghe Hagi, dar plină de talent și de entuziasm, revine de la 0-1 la 2-1, atunci nu putem decât să tragem concluzia că acești tineri au fost îndrumați să gândească pozitiv, să intre în teren fără trac și cel mai important, să joace la victorie. Momentan Viitorul rămâne lider indiferent de rezultatele care se înregistrează în această etapă și e foarte posibil să se mențină acolo până la finalul sezonului regulat. De cealaltă parte, e posibil ca Dinamo să aibă mari emoții în ceea ce privește accederea în play-off-ul Ligii 1.

In celelalte partide ale etapei, Astra a depășit ASA cu scorul de 1-0 și revine în primele 6, Craiova a făcut spectacol cu Voluntari, scor 5-0, iar Pandurii a reușit o remiză pe undeva surprinzătoare, ținând cont de problemele cu care se confruntă gruparea gorjeană. Astăzi urmează să se dispute partidele Botoșani-Concordia, CFR Cluj-Steaua și ACS Poli-Gaz Metan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s