Bazarul Dinamo

rotariu

Aseară, pe ultima sută de metri, Dinamo s-a despărțit de Dorin Rotariu, acesta urmând să ia drumul Belgiei pentru a îmbrăca tricoul Club Brugge. Dinamo va primi în schimbul jucătorului 2,2 milioane de euro, o sumă importantă pentru clubul din ”groapa”, având în vedere că cei de acolo ne-au obișnuit în ultima vreme cu tranzacții în schimbul unor sume modeste.

Pentru o echipă cu salarii nu prea mari, ieșită curând din insolvență, acești bani acoperă bugetul pentru o perioadă bună de timp, iar oferta era poate de nerefuzat, deși un procent va ajunge la Timișoara. Nu pot să nu mă întreb însă dacă nu se putea încerca păstrarea lui Rotariu până în vara. Poate s-ar fi putut obține o sumă mai mare. În plus de asta, Dinamo este implicată într-o luptă pe 3 fronturi în competițiile interne, iar lotul continuă să se subțieze. Dacă ar fi fost doar Rotariu nu era o problemă, dar în acest sezon competițional Dinamo i-a cedat destul de ușor și pe Mevlja, Marc, Gnohere sau Lazăr. E adevărat, în cazul unora nu prea a avut de ales. Chiar și așa, mulți din fanii dinamoviști au senzația că echipa lor favorită a devenit un bazar de unde fiecare vine și cumpără ce vrea. Rămân la părerea că Marc, Lazăr sau Rotariu mai puteau fi păstrați, mai ales că Dinamo are șanse mari de a intra în play-off și de a reveni în cupele europene după o absență destul de lungă. Mai mult, unii conducători pretind chiar că Dinamo ar avea șanse chiar la câștigarea titlului. Mă întreb în condițiile actuale, mai ales că singurul venit este Bawab și acesta în al doisprezecelea ceas, câinii roșii își vor mai putea îndeplinii obiectivele.

În același timp trebuie recunoscut că nici la startul sezonului Dinamo nu era acreditată cu multe șanse, dar cu toate astea au reușit un tur peste așteptări, iar omul căruia i se datorează aceste rezultate este Ioan Andone. Posibil ca cei care conduc destinele echipei să se bazeze în continuare pe priceperea acestuia și să considere că ”Fălcosul” se poate descurca și cu ce are acum la dispoziție. Uită însă că ”ulciorul nu merge de multe ori la apă”, iar Dinamo ar putea avea de suferit la reluarea campionatului. E cel puțin ciudat ce se întâmplă, pentru că de ani buni tot auzim de reconstrucție, de New Dinamo, dar în fiecare sezon asistăm la schimbări masive la nivelul lotului de jucători. Momentan, Dinamo se află pe locul 5 în clasament și are un avans de doar 2 puncte față de CFR Cluj și 3 puncte în fața Astrei, prima echipă aflată sub linia care asigură prezența în play-off.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s