Ce mai spune gura târgului ?

Mi-am propus ca în rândurile următoare să trec în revistă câteva zvonuri legate de transferurile din această fereastră de iarnă. Unele  credibile, altele mai puțin, iar câteva pot fi considerate fără dubii doar niște exagerări ale presei. Informațiile le-am preluat majoritatea din ce a apărut zilele acestea în presa internațională.

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi lines up a ball during the second leg of the Spanish Supercup football match between FC Barcelona and Sevilla FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 17, 2016. / AFP / PAU BARRENA        (Photo credit should read PAU BARRENA/AFP/Getty Images)
(Sursa foto: Getty Images)

Aș începe cu una din marile exagerări în opinia mea, iar aici mă refer la o eventuală mutare a lui Messi la Inter Milano, din vară. O știre apărută pe mai multe site-uri, dar demontată repede de fostul proprietar al Inter-ului Massimo Moratti, care a spus că nerazzurri vor intr-adevăr să aducă un nume important, dar că nu ar fi vorba de starul argentinian. Și dacă tot suntem la capitolul Inter, să spunem că se vorbește despre o sumă în jurul a 110 mil de euro pregătită pentru aducerea francezului Griezmann de la Atletico, tranzacție care mi se pare greu de realizat. În primul rând mă îndoiesc de faptul că Inter ar cheltui în acest moment asemenea sumă pe un singur jucător, iar în al doilea rând tind să cred că atacantul madrilen dacă se va transfera, o va face în Anglia.

morataUn alt zvon apărut aceste zile îl are în centrul atenției pe Morata. Se speculează că jucătorul spaniol nu se simte prea confortabil în postura de rezervă și ar vrea să plece. Pe mine personal m-a mirat faptul că tânărul atacant spaniol a acceptat în vară să se întoarcă pe Bernabeu, având în vedere că era dificil să joace în fața lui Benzema. Nu neapărat pentru că nu s-ar ridica la valoarea francezului, acesta fiind departe de jucătorul din urmă cu doi, trei ani, dar mai ales din cauza concurenței din atacul Realului, unde se pare că Zidane are alte preferințe. Totuși Morata a declarat că se simte bine la Madrid și nu se gândește să plece, deși am dubii că ar fi așa. În ceea ce privește ofertele, de serviciile spaniolului se pare că ar fi interesate Chelsea sau Arsenal.

Wayne Rooney, jucător care bate record după record în fotbalul englez, pare aproape de un transfer în China, milionul de euro pe săptămână oferit fiind destul de tentant. Ajuns la 31 de ani și cu prezențe tot mai rare în formula de start a lui United, Rooney este văzut de presa engleză cu un picior în CSL. Dacă tot am ajuns la liga chineză, aș aminti aici și numele lui Alexandre Pato, despre care se spune că ar avea o ofertă, conform jurnalistului italian Gianluca Di Marzio. Tianjin Quanjian ar fi echipa care oferă 18 mil. de euro lui Villareal în schimbul jucătorului brazilian.

payetTelenovela Payet pare departe de a fi incheiată. Deși francezii de la Marseille sunt optimiști în ceea ce privește șansele de a-l aduce pe Velodrome, se pare că diferența dintre cerere și ofertă este destul de mare, iar ciocănarii nu par dispuși să facă nicio concesie. Tot la Londra se vorbește și despre un interes a lui Arsenal pentru jucătorul Borussiei, Marco Reus, însă dacă ne gândim că internaționalul german a fost “transferat” în ultimii ani prin toată Europa, atunci chiar nu mai știm ce să credem.

Viitorul lui Darmian pe Old Trafford pare destul de nesigur, iar presa speculează pe seama unui transfer la Inter Milano. Tot un jucător a lui Manchester pare tentat să plece, iar aici mă refer la Martial, despre care se spune că și-a cam pierdut locul în echipă, Mourinho preferându-i pe Lingaard, Rashford sau Mkhitaryan pe postul rămas liber în linia de 3 din spatele lui Ibrahimovic. În cazul acestuia posibilele destinații sunt necunoscute.

Alte posibile mișcări de trupe conform trusturilor de presă străine sunt cele a lui Ivanovic la WBA, sârbul pierzându-și locul în echipa londoneză după implementarea noului sistem de joc, Leandro Paredes de la Roma la Juventus, Kolasinac de la Schalke 04 la Chelsea, Tolisso de la Lyon la Juventus din vară, sau Vidal de la Bayern la Chelsea, acolo unde pare dorit de Antonio Conte, chilianul colaborând și ăn trecut cu tehnicianul italian.

Acestea fiind spuse, țin să reamintesc cititorilor că toate aceste informații sunt la nivel de zvon și au fost prezentate în ultimele zile de către presa de specialitate din diferite țări ale Europei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s