Se reia Bundesliga

Dortmund players and fans celebrate the 4-1 Champions League win against Real Madrid in April.

Astăzi reîncepe Bundesliga, urmând să se dispute ultima etapă a turului, iar prima întâlnire pe 2017 este cea dintre Freiburg și Bayern Munchen, care se dispută în această seară cu începere de la ora 21.30. La prima vedere bavarezii pornesc ca favoriti, dar trebuie ținut cont și de faptul că gazdele din această seară trec printr-o perioadă bună, având două victorii și două egaluri în ultimele 4 partide.

De văzut și dacă va exista vreo echipă capabilă să oprească supremația lui Bayern, în condițiile în care echipele care erau considerate principalele oponente la începutul sezonului, iar aici mă refer la Dortmund, Wolfsburg sau Leverkusen, nu au o situație tocmai bună în clasament în raport cu liderul din acest moment. RB Leipzig este singura care a ținut pasul cu formația campioană, însă imi vine greu să cred că vor reuși să se mențină până la finalul sezonului la același nivel. Lipsa de experiență în bătăliile de lungă durată e foarte probabil să își spună cuvântul. În concluzie, tind să cred că Bayern se va încorona cu titlul de regină a Germaniei și la finele acestui sezon.

LEIPZIG, GERMANY - SEPTEMBER 03: The team of Leipzig celebrate after winning the Third League match between RB Leipzig and Holstein Kiel at Red Bull Arena on September 3, 2013 in Leipzig, Germany. (Photo by Boris Streubel/Bongarts/Getty Images)Interesant de urmărit bătălia pentru locurile de Champions League, distanța între locul 3 ocupat de Hertha și locul 9 pe care se situează Leverkusen este de doar 9 puncte. Deci 7 formații angrenate într-o luptă pentru două locuri, dacă îi scoatem din ecuație pe cei din Leipzig, care momentan sunt destul de bine plasați. Sunt curios cum vor evolua în continuare Hertha, echipă cu evoluții consistente în prima parte a sezonului, Hoffenheim, singura echipă neînvinsă până acum, sau FC Koln, echipă care are în componență câțiva jucători interesanți, în frunte cu golgheterul Modeste sau fundașul lateral stânga Hector.

La retrogradare Darmstadt pare deja condamnată, în timp ce Ingolstadt va avea un retur de foc, iar menținerea în prima ligă pare o misiune imposibilă. Hamburg, echipă care a evitat în ultimii ani la mustață retrogradarea în liga secundă, este din nou prinsă în capcanele nisipurilor mișcătoare, dar a încheiat anul cu rezultate dătătoare de speranță. Alte formații care pot intra în horă sunt Werder Bremen, Wolfsburg, Gladbach, Augsburg sau Schalke, deși să fiu sincer îmi vine greu să cred că o formație cu lotul și bugetul celor de la Wolfsburg ar putea să părăsească Bundesliga. Mai jos câteva clasament și statistici după 16 etape disputate:

COLOGNE, GERMANY - AUGUST 27: Anthony Modeste of Cologne celebrates after scoring the 2nd goal during the Bundesliga match between 1. FC Koeln and SV Darmstadt 98 at RheinEnergieStadion on August 27, 2016 in Cologne, Germany. (Photo by Juergen Schwarz/Bongarts/Getty Images)

Topul golgheterilor: 1. Aubameyang 16 goluri 2.Modeste 13 g 3. Lewandowski 12 g 4. Wagner 9 g 5. Werner 9 g.

Pase decisive: 1. Fosberg 8 2. Dembele 7 3. Malli 6 4. Brandt 6 5. Ribery 5.

Posesie: 1. Bayern 64,9% 2. Dortmund 61,1% 3. Leverkusen 55,2% 4. Gladbach 54,8% 5. Hoffenheim 53,5%.

Șuturi pe meci: 1. Bayern 17,8 2. Dortmund 14,7 3. Hoffenheim 14,1 4. RB Leipzig 13,6 5. Schalke 13,4

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s