Tottenham încearcă relansarea campionatului

spurs-chelsea

Tottenham va primi în această seară vizita “albaștrilor” lui Conte într-o partidă ce poate fi considerată derby-ul acestui început de an. Chelsea trece printr-o perioada excelentă, având 13 victorii consective în Premier League, iar dacă ne luăm după “victoriile aduc victorii”, atunci Costa et Co sunt favoriți. Cum însă tot ce e frumos se termină la un moment dat, nu ar fi exclus să asistăm la un rezultat care să pună capăt șirului interminabil de victorii ale “albaștrilor”. Tottenham vine și ea după o serie 4 victorii la rând, având totodată și avantajul terenului propriu, ceea ce ne poate face să credem că elevii lui Pochettino sunt capabili să relanseze campionatul.

Un campionat care, în cazul în care Chelsea va obține cele 3 puncte puse în joc, poate fi considerat în mare măsură incheiat în ceea ce privește lupta pentru titlu. Știu, o să spuneți că e devreme să tragem asemenea concluzii, mai ales într-un campionat atât de imprevizibil cum e Premier League, însă cu 8 puncte avans față de Liverpool, 10 de City, 11 de Arsenal și 13 de United, gruparea londoneză devine principala candidată la titlul de campioană. Repet, fac aceste calcule în cazul unei victorii pe White Hart Lane. O victorie greu de obținut dacă ținem cont de faptul că Tottenham nu a pierdut nicio partidă pe teren propriu în acest sezon. Un aspect care poate conta în această confruntare e și distanța pe care o are Chelsea în fața urmăritoarelor, Liverpool și Arsenal, echipe care au scos doar un punct în această etapă, nereușind astfel să pună presiune pe liderul la zi a campionatului. Posibil ca în aceste condiții Conte să fie mulțumit și cu o remiză, mai ales că în acest fel ar ține-o și pe adversara de astazi la distanță. Cert este că întreaga suflare engleză susține astă seară gruparea din nordul Londrei.

Oamenii cheie ai acestei partide pot fi considerați Alonso și Moses, jucătorii de bandă ai lui Conte fiind cei mai importanți în sistemul 3-4-3 gândit de tehnicianul italian. Cei doi compensează lipsa pe faza defensivă a lui Hazard și Pedro, dar în același timp urcă și foarte mult în atac reușind să creeze superioritate. Rămâne de văzut dacă se vor descurca și astăzi în fața unei formații puternice pe părțile laterale, acolo unde Walker și Rose urcă foarte mult. În aceste condiții cei doi vor fi nevoiți să facă multă risipă de energie pentru a susține ambele faze. Pentru Spurs este foarte important și felul în care vor reuși să-l blocheze pe Diego Costa, vârful lui Chelsea trecând printr-o formă de invidiat, fiind de altfel golgheterul campionatului cu 14 reușite. Cred că de anihilarea lui Costa va depinde în mare măsură și deznodământul acestei partide, cu mențiunea că și ceilalți doi jucători din trio-ul ofensiv, Hazard și Pedro (sau Willian) pot fi la fel de periculoși, toți explodând în acest sezon sub comanda lui Conte. Chiar dacă vom vedea pe iarba de pe White Hart Lane echipele cu cele mai bune defensive din Preamier League, sper să avem parte de un real spectacol fotbalistic.

Partida din această seară e mai mult decât un derby, cele două formații având ocazia să scrie o pagină importantă în istoria acestui sezon de Premier League. Aș mai aminti la capitolul statistici și faptul că pentru Mauricio Pochettino, meciul din această seară este cel de al 150-lea pe banca lui Spurs, prilej cu care poate primi un frumos cadou din partea elevilor săi. “Albaștrii” au și ei o altă motivație pe lângă cele 3 puncte puse în joc, în cazul unui triumf egalând recordul de victorii consecutive (14), deținut de Arsenal, performanță reușită în sezonul 2001-2002.

Să vedem mai jos formațiile probabile:

Tottenham (4-2-3-1) :Lloris – Walker, Vertonghen, Alderweireld, Rose – Dembele, Wanyama – Son, Alli, Eriksen – Kane

Chelsea (3-4-3) : Courtois – Azpilicueta, David Luiz, Cahill – Moses, Matic, Kante, Alonso– Pedro, Costa, Hazard

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s