Fundașul golgheter

ramos

E despre Sergio Ramos, fundașul golgheter al Realului. Căpitanul blanco a lovit aseară din nou, aducând victoria echipei sale în minutul 92. A devenit specialitatea casei, Ramos având un număr impresionant de goluri înscrise în minutele de aur. Cele mai cunoscute lovituri au fost date lui Atletico, Sevilla, Barcelona, iar aseară celor de la Deportivo. Toate au fost decisive, goluri care au întors soarta unor partide și au adus puncte importante echipei sale, sau chiar trofee, unul dintre acestea fiind acel mult așteptat al 10-lea trofeu UCL sau “La Decima” cum le place fanilor blanco să îi spună.

Mai mult decât aceste goluri extrem de importante, Ramos este în opinia mea și cel care dă tonul revenirii echipei sale. Jucătorul care își impinge echipa spre careul advers, care pune presiune pe adversar prin agresivitatea sa, prin spiritul său de luptător, pare un taur dezlănțuit la toreadorului. Real Madrid creează o presiune fantastică atunci când este condusă pe Bernabeu, iar asta în primul rând datorită lui Ramos și spiritului său care ne amintește de acel mult amintit “Espiritu Juanito”. Sergio Ramos poate fi consider un adevărat talisman pentru madrileni, fiind numit de multă lume omul minutului 90, omul ultimului minut, al ultimei secunde. Este absolut impresionat felul în care Ramos de ridică peste întreg careul advers, cum se desprinde de adversar și cum trimite balonul în plasa adversă, cu o forță de invidiat. Am mai sus-o și o repet, Sergio Ramos este cel mai bun fundaș din lume în careul advers. Numărul de goluri înscrise de fundașul spaniol spune totul, mulți atacanți fiind probabil invidioși pe reușitele acestuia, golul marcat aseară fiind cel de al 76-lea din carieră. Să recunoaștem că sunt atacanți în lumea bună a fotbalului european care nu au ajuns la această cifră și poate nici nu vor ajunge.

ramos-2Deși îl consider pe Modric omul indispensabil din jocul Realului, rotița care face să se învârtă jocul echipei, Ramos este cu siguranță cel mai important jucător în ceea ce privește starea de spirit. Este poate singurul om care poate da tonul renașterii, omul care își împinge echipa, omul care face tribunele să se răstoarne peste adversar, sufocându-l. Este omul fără de care Real nu ar mai fi Real, este omul care reprezintă cel mai bine culorile acestui club, este genul de jucător pe cale de dispariție de pe terenul de fotbal. Scriu toate acestea fără să fiu un simpatizant al lui Ramos, din contră, de multe ori am catalogat ieșirile sale total lipsite de fair-play. Cu toate astea, e unul din puținii jucători care mai joacă din dragoste pentru culori.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s