Analiza “băncilor” din Premier League

banca

Pentru a putea duce lupta pe mai multe fronturi, o echipă are nevoie în fotbalul actual de o bancă puternică, atât din punct de vedere numeric, cît și valoric. Echipele din Premier League, căci la ele vreau să mă refer în rândurile următoare, au în opinia mea cel mai încărcat calendar din Europa, în concluzie, lotul de jucători al echipelor cu pretenții trebuie să fe pe măsură. Să vedem deci care ar fi cele mai valoroase bănci de rezerve din top 6, așa cum sunt prezentate de cei de la SKY, care au scos din calcul cei mai folosiți 11 jucători ai acestor echipe, pentru a putea face o analiză cât mai aproape de adevăr.

Antonio Conte pare tehnicianul cel mai fericit, având pe bancă jucători cu o vastă experiență cum sunt Oscar, Ivanovic, Fabregas, Terry sau Willian. Câștigători de trofee naționale și europene, cei enumerați mai sus reprezintă soluții viabile în orice moment. Chelsea este urmată în clasament de Manchester United, cei din spatele lui Mourinho fiind oameni unul și unul. Printre numele sonore care au prins mai rar primul XI se numără Depay, Smalling, Lingard, Mkhitaryan, Carrick, Darmian sau Young. Pe 3 vine Manchester City în opinia celor de la SKY, Iheanacho, Navas, Fernando, Clichy, Zabaleta, Sagna sau Sane fiind jucătorii reprezentativi de pe banca cetățenilor, gata să intre și să facă oricând diferența. Următoarea echipă în acest top este Arsenal. Tunarii au pe bancă jucători ca Iwobi, Elneny, Cazorla, Giroud sau Gibbs, unii dintre ei cu o bogată experiență internațională, alții cu mai puțină, dar cu talentul de partea lor, însă una peste alta, nu cred că se ridică per total la nivelul celor de la Chelsea, United sau City. Klopp are în spate variantele Sturridge, Leiva, Moreno, Mignolet, Grujic sau Klavan, nume care să recunoaștem nu sunt genul care îti pot aduce plusul de care ai nevoie în momentele dificile, care să facă diferența, poate cu excepția lui Sturridge. Din acest punct de vedere, cu cât va trece mai mult din sezon, cu cât va apărea oboseala și accidentările, Liverpool poate avea mari probleme. Ultima în acest top este Tottenham, echipă care a preferat în ultimul timp să se bazeze mai mult pe jucători tineri, unii din propria pepinieră, așa că numele grele de pe banca lui Spurs lipsesc cu desăvârșire. Dembele, Anderweireld, Winks, Sissoko, Davies sau Nkoudou sunt jucători pe care te poți baza la nevoie, dar în niciun caz să se ridice la nivelul titularilor, cu una sau două excepții, iar aici mă refer la Anderweireld sau Sissoko.

rezerve
Graficul care ne arata experienta bancilor de rezerve. Sursa SkySports.

Având în vedere cele enumerate mai sus, punând în balanță eventualele accidentări care vor apărea cu siguranță, stara de oboseală, Chelsea pare echipa cea mai avantajată, având un lot echilibrat, numeros, valoros, iar jucătorii de pe bancă sunt la același nivel cu titularii. La fel am putea spune și despre United sau City, cu mențiunea că aceste două echipe, spre deosebire de Chelsea sunt angrenate și în competițiile europene. În schimb, Arsenal, Liverpool sau Tottenham pot avea mari probleme cu cât înaintează în campionat, celor 3 tehnicieni fiindu-le destul de greu să suplinească eventualele absențe din rândul titularilor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s