Radiografie Bundesliga-Etapa 13

bundes

Etapa cu numărul 13 din campionatul Germaniei a fost deschisă vineri seara de confruntarea dintre Mainz și Bayern Munchen. Bavarezii aveau nevoie de victorie pentru a rămâne în plasa liderului pe care au obținut-o, nu fără emoții, gazdele deschizând scorul încă din minutul 4. Emoțiile au fost însă risipite repede, Lewandowski și Robben întorcând scorul până la pauză. Partida s-a încheiat până la urmă cu victorie lui Bayern cu 3-1, care își continuă cursa de urmărire a liderului.

RB Leipzig, că tot veni vorba despre lider, și-a continuat forma excelentă prin care trece câștigând cu 2-1 în fața lui Schlake 04 și păstrează avansul de 3 puncte în fața lui Bayern, care rămâne în opinia mea principala favorită la titlu. Războiul dintre echipele cu numele de Borussia a fost câștigat de cea din Dortmund, care a învins clar în fața propriilor suporteri cu scorul de 4-1. Cea din Gladbach trece printr-o formă mizerabilă, înregistrând cea de a cincea partidă fără victorie în campionat, timp în care a suferit 3 înfrângeri, iar locul 13 ocupat în acest moment este unul pe care nu și-l imagina nimeni la startul sezonului. Nici Leverkusen nu trece printr-o perioadă foarte bună, elevii lui Schmidt remizând pe teren propriu, 1-1 cu Freiburg și se află la mare distanță de locurile europene. O altă surpriză neplăcută este Wolfsburg, formație care a pierdut pe teren propriu în fața Herthei din Berlin. Spun surpriză neplăcută pentru că o consider pe Wolfsburg echipa cu unul dintre cele mai bune loturi din Bundesliga. În schimb, la Hertha se vede în continuare mâna lui Dardai, tehnician care a obținut rezultate extraordinare la Berlin și care se poziționează în acest moment pe podium.

În derby-ul suferinței disputat ieri între Darmstadt și Hamburg, oaspeții s-au impus cu 2-1 luând o serioasă gură de oxigen, o eventuală înfrângere îngropând-o serios în subsolul clasamentului. În acest moment Hamburg se află la un punct de Darmstadt, echipă poziționată pe locul de baraj pentru rămânerea în Bundesliga. Să vedem mai jos toate rezultatele înregistrate în etapa 13 din Bundesliga:

cls-bundesMainz – Bayern M 1-3

Dortmund – Gladbach 4-1

Leverkusen – Freiburg 1-1

Wolfsburg  Hertha 2-3

Werder – Ingolstadt 2-1

Hoffenheim – FC Koln 4-0

RB Leipzig – Schalke 2-1

Darmstadt – Hamburg 0-2

Augsburg – Frankfurt 1-1

Clasamentul este condus în continuare de revelația RB Leipzig cu 33 de puncte, urmată de Bayern M cu 30 și Hertha cu 27.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s