Dzeko bombardează peninsula

dzekoSosit în capitala Italiei sub formă de împrumut în vara lui 2015, Edin Dzeko a avut reale probleme în a se adapta angrenajului gândit de Rudi Garcia, antrenorul de atunci al capitolinilor. Cea mai mare problemă a sa a fost aceea că rata foarte mult, din poziții ideale am putea spune. Astfel că în primul sezon în Cetatea Eternă, Dzeko a înscris doar 8 goluri în Serie A, asta în condițiile în care a evoluat 31 de partide, dintre care 21 ca titular. Cu toate astea, pe 1 octombrie 2015, conducerea Romei l-a cumpărat definitiv de la Manchester City, surprinzând întreaga peninsulă, Dzeko nereușind să arate ceva până atunci.

Nu puțini au fost aceea care spuneau că bosniacul nu e atacant de Serie A, că nu se va adapta niciodată și că va fi doar un transfer ratat al Romei. Omul avea totuși nevoie de timp, după ce venise dintr-un campionat al Angliei total diferit de ce se joacă în Serie A. Cu timpul Dzeko si-a intrat în ritm, iar în actualul sezon a explodat efectiv, fiind în acest moment golgheter in Serie A cu 12 reușite în 14 partide, iar conform unor site-uri de analiză și statistică, are cel mai mare rating din campionatul Italiei. Totodată, este al 3-lea marcator din primele 5 campionate ale Europei, fiind depășit doar de Cavani și Aubameyang, jucători care au 13 goluri marcate. perottiE adevărat, de multe ori înscrie din poziții nu foarte dificile, dar cel mai important e că o face, că e prezent și că se înțelege mult mai bine cu colegii. Singurul minus ar fi acela că incă mai ratează, având și cel mai mare număr de șuturi pe meci, 5 la număr, dar dacă va continua să înscrie ca și până acum, toată lumea va fi mulțumită. Dacă adaugăm și cele 5 goluri marcate în Europa League, putem spune că Dzeko atinge nivelul său maxim de la sosirea în capitală.

Edin Dzeko a fost decisiv și aseară în partida câștigată de Roma cu 3-2 în fața Pescarei, bosniacul reușind o dublă, ajutându-și astfel echipa să obțină cele 3 puncte și să-și păstreze locul secund în clasament. Legat de formația capitolină aș mai aminti și forma excelentă prin care trece Perotti, un jucător pe care l-am apreciat încă de când juca în Spania si care până acum cel mai bun sezon din carieră, îm potriva Pescarei având la actvi un gol și două assist-uri.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s