“Bebelușii” inving “Bătrâna Doamnă”

AC Milan's midfielder Manuel Locatelli (C) celebrates after scoring a goal during the Italian Serie A football match AC Milan versus Juventus on October 22, 2016 at the San Siro Stadium in Milan.  / AFP PHOTO / MARCO BERTORELLOMARCO BERTORELLO/AFP/Getty Images

Cu un prim unsprezece care cuprindea 5 jucători cu vârste cuprinse între 22 și 17 ani, AC Milan a trecut de liderul Juventus cu scorul de 1-0. De altfel, golul victoriei a fost marcat chiar de un tânăr de 18 ani, mijlocașul central Locatelli. Diavolii au fost ca un pumn strâns, o echipă unită, gata să se sacrifice pentru victorie. În schimb, alb-negrii au semănat mai degrabă cu niște degete rupte de la mână, incapabili să se strângă și să lovească.

Deși Juventus a început bine partida, jucând mult în jumătatea adversă, făcând un pressing agresiv, odată cu trecerea timpului, Milan a prins încredere, a ieșit de sub asediu și a început să pună probleme. Decisivă în economia jocului a fost cred și accidentarea lui Dybala, jucător fără de care Juve pare mult mai slabă în atac, mai ales că Higuain a făcut aseară o partidă mizerabilă, argentinianul fiind mai degrabă o fantomă. A urmat apoi golul anulat la lovitura liberă executată de Pjanic, moment din care juventinilor nu le-a mai ieșit nimic. Asta și datorată celor de la Milan, care au câștigat clar lupta de la mijloc, acolo unde Bonaventura a avut o evoluție antuziasmantă, reușind să joace perfect un dublu rol ajutându-și echipa pe faza defensivă, dar îndeplinindu-și foarte bine și rolul de trequartista. Mijlocașul italian a creat superioritate în linia mediană, a recuperat 8 baloane, a reușit 6 dribling-uri, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai Milanului. De altfel toți cei 3 jucători din linia mediană, Kucka, Locatelli și Bonaventura au interpretat excelent partitura tactică, fiind ca un zid de protecție în fața apărării, oponenții lor din cealaltă tabără neavând inspirația necesară pentru a desface această plasă. Nici pe flancuri Juventus nu a fost mai penetrantă, acolo unde Alex Sandro și Dani Alves nu au reușit să livreze baloane utile pentru golgheterul sezonului trecut în Serie A. Legat de fostul fundaș al Barcelonei aș mai menționa și faptul că deseori uită să mai facă faza defensivă, lăsându-l în dese rânduri pe Barzagli singur cu Niang, iar din acest punct de vedere Lichsteiner ar fi fost mult mai util echipei. Nu de puține ori am spus că Marchisio e poate cel mai bun mijlocaș central din lume, iar lipsa lui s-a văzut și aseară, cum de altfel s-a văzut și în alte partide disputate de Juventus în acest sezon. Sunt sigur că odată cu revenirea acestuia, care aseară a luat loc pe banca de rezerve, jocul alb-negrilor va fi cu totul altul.

Una peste alta cred că a fost o victorie meritată a Milanului, mai ales pentru spiritul de luptă și de sacrificiu arătat aseară, dar și pentru tinerii pe care îi propune în acest sezon și care împotriva torinezilor au făcut o partidă excelentă. Aici i-aș remarca mai ales pe Donnarumma care este deja o certitudine, pe Locatelli care odată cu accidentarea lui Montolivo va prinde tot mai des echipa și pe Romagnoli care continuă să crească de la meci la meci. Juventus nu a arătat ca o echipă, fiind mai degrabă o adunătură de individualități, fapt scos în evidență în ziua premergătoare și de cei de la Gazzetta dello Sport, care prefațau partida cu un titlu cum nu se poate mai sugestiv, “Montella ha il gioco, Allegri i giocatori”. Totodată Allegri lasă impresia că încă nu a găsit formula ideală de echipă, efectuând schimbări masive de la o partidă la alta, atât la jucători, cât și la sistemul de joc.

Pentru iubitorii fotbalului și a campionatului italian, cred că rezultatul de aseară este binevenit, în speranța că acest sezon va fi unul mai echilibrat. Deși am convingerea că la finalul sezonului tot Juventus va fi echipa care va ridica trofeul deasupra capului, sper ca urmăritoarele să țină aproape și să avem un sezon cât mai spectaculos.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s