Barcelona coșmarul “cetațenilor”

messi

Manchester City a suferit aseară cea de a 5-a înfrângere din tot atâtea partide disputate împotriva Barcelonei. Mai dureros este însă că a fost și cea mai drastică, într-un moment în care sperau mai mult ca oricând la un rezultat pozitiv. Cu un antrenor considerat printre cei mai buni din lume, după unii chiar cel mai bun, toată suflarea cetațenilor, conducatori, suporteri, jucători, aveau speranțe de la acest meci. Din păcate pentru ei, au avut în față o formație catalană în mare formă și un Messi letal.

Am vazut aseară un Messi extrem de implicat, cum rar a mai fost în ultimul timp. A alergat, s-a demarcat, a pasat, a driblat și cel mai important, a marcat. Și nu oricum, a făcut-o de 3 ori, performanță deloc de trecut cu vederea din moment ce a reușit această performanță împotriva unei echipe cu pretenții în fotbalul actual. Coincidență sau nu, se pare că îi priesc întâlnirile cu fostul său antrenor, argentinianul reușind o partidă excelentă și în precedenta întâlnire de pe Nou Camp cu Guardiola pe când acesta o antrena pe Bayern. Posibil să fi fost ambiționat și de declarațiile “neînfricatului” Stones, arătându-i acestuia că are motive să se teamă când va mai întâlni Barcelona. De altfel, Stones a făcut o partidă extrem de slabă, iar până acum nu justifică deloc suma imensă care s-a cheltuit pentru aducerea sa.

Dacă tot am ajuns la transferuri făcute de City, sau mai bine zis de Guardiola, mă întreb ce sentimente l-au încercat aseară la gafa lui Bravo, care fusese adus tocmai pentru jocul de picior. Din acel moment s-a rupt practic partida, catalanii zburdând pe teren. De severa corecție primită nu știu dacă e vinovat neapărat Guardiola, cum înclină mulți să creadă. În primul rând că tehnicianul catalan are nevoie de mult mai mult timp pentru a închega o echipă care să facă față unui duel cu Barcelona și mai ales cu un Messi în zi de grație. Să nu uităm că se află doar de câteva luni pe banca celor de la City și nu cred că îl putem judeca decât după cel puțin un sezon. E adevărat că a făcut și greșeli, cum ar fi de exemplu aceea de a-l ține pe Aguero rezervă, preferând să joace cu De Bruyne atacant, fiind știut faptul că belgianul dă cel mai bun randament în linia de mijloc. Nici tactica aleasă nu știu dacă a fost cea mai bună, în condițiile în care riști foarte mult jucând ofensiv împotriva Barcelonei, iar Pep trebuia să știe cel mai bine acest lucru.

Partida de aseară a dovedit încă odată că la ora actuală e greu să te iei la trântă cu Barcelona, iar tacticile aplicate de Simeone sunt singurul mod prin care această formație poate fi oprită. Atletico Madrid este de altfel echipa care a eliminat-o pe Barcelona în două din ultimele 3 ediții din UEFA Champions League.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s