“Marea” Borussia și “micul” Real Madrid

realmadrid

Cu riscul de a-mi atrage antipatii printre fanii echipei, aș îndrăzni să spun că Realul de aseară a fost departe de renumele acestui club de legendă. În multe momente ale jocului mi-a dat senzația că se mulțumește cu puțin. Nu știu dacă nu s-a putut mai mult sau nu s-a vrut mai mult, dar în momentele în care a atacat, Realul chiar a fost periculoasă, având ocazii bune de a înscrie, iar asta mă face să mă întreb de ce nu a jucat pe cartea atacului. Sunt ferm convins că madrilenii puteau câștiga lejer întâlnirea de aseară dacă încerca să pună mai multă presiune pe adversar, un adversar care în defensivă a arătat dezastruos, iar acest lucru s-a putut vedea la ambele reușite, cât și la golul anulat lui Cristiano Ronaldo, când elevii lui Tuchel s-au apărat haotic. Când ești deținătoarea Ligii Campionilor, te mai numești și Real Madrid, atunci nu ai voie să te prezinți așa, nu poți merge la Dortmund, într-un meci de faza grupelor să te aperi. În acel moment îti pierzi identitatea, nu mai ai nimic în comun cu ceea ce înseamnă Real Madrid. Poate dacă era o partidă în fazele superioare ințelegeam, dar sunt sigur că și în cazul unui eșec aseară, calificarea nu ar fi fost o problemă.

Partida aceasta nu e un caz izolat, aceeași abordare am văzut-o și în partidele din fazele eliminatorii ale sezonului trecut. Realul nu a convins ca joc nici în partidele cu Roma, Wolfsburg sau City, unde valoarea individuală a unor jucători au rezolvat calificarea. Pot câștiga la scor împotriva celor de la Granada, La Coruna, Alaves sau a altei echipe din La Liga de la locul 5 în jos, însă în partidele dificile din acest sezon, iar aici mă refer la cele cu Sporting, Villareal sau Dortmund, madrilenii nu au convins. Mulți o să spună că o echipă mare câștigă și când joacă mai slab, însă mă indoiesc că va merge la infinit. Ceea ce vreau să spun este că evoluția “albilor” de aseară nu a fost deloc demnă de numele Real Madrid și sunt sigur că o mare parte a fanilor “blanco” nu se mândresc cu ceea ce au văzut în confruntarea cu Borussia. Stau și mă intreb dacă Zidane nu are cumva o pălărie prea mare pe cap, cel puțin în momentul de față. Mă întreb dacă nu cumva francezul este puțin cam “iepuraș”. Deocamdată trofeul UCL îl apără, dar rămăne de văzut până când, pentru ca Realului nu îi stă deloc bine să fie dominată de o echipă de puști cum a fost aseară cea a Borussiei.

În schimb Borussia mi-a plăcut foarte mult, fiind echipa “mare” în această confruntare, echipa care a jucat ofensiv, a creat, a controlat patida, dar din păcate a fost trădată de apărare. Acesta pare singurul și marele minus al formției condusă de pe margine de Tuchel, plecarea lui Hummels lăsând un mare gol în centrul defensivei. În rest numai cuvinte de laudă pentru o echipă care continuă să se bazeze pe tineri, jucători care deși au avut în față un colos, nu s-au precipitat și indiferent de rezultatul din teren, au jucat cu dezinvoltură, iar nume precum Dembele, Weigl, Guerreiro, Pulisic sau Mor reprezintă viitorul acestei frumoase echipe. Urmărind partida te puteai întreba mai în glumă dacă nu cumva cele două formații și-au încurcat echipamentul înainte de ieșirea pe teren, iar asta spune multe despre cum au evoluat lucrurile aseară. Pentru Borussia urmează o dublă dificilă și decisivă în același timp cu Sporting, pe care sper să o treacă cu bine, pentru că ar fi mare păcat să nu vedem această orchestră dirijată de Tuchel și în fazele superioare a competiției.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s