Toulouse-PSG 2-0, elevii lui Emery în genunchi

Cam așa am putea caracteriza evoluția parizienilor în deplasarea de la Toulouse. Elevii lui Emery au fost îngenuncheați de o echipă foarte bine organizată în defensivă, care a contraatacat periculos de căte ori a avut ocazia. Totuși, golurile au fost marcate pe fondul unor imense greșeli individuale, de aceea nu m-aș grabi să-l acuz pe Unay Emery pentru eșecul de aseară. Singura vină pe care o găsesc e aceea că nu a reușit să își motiveze jucătorii, atitudinea acestora lăsând de dorit în multe momente ale jocului.

toulouse

Încă din startul partidei l-am văzut pe Aurier greșind multe mingi, fiind în dese momente rupt de realitatea din teren, totul culminând cu momentul în care a provocat un penalty, lăsându-și totodată echipa în inferioritate numerică. Fiind doar minutul 48, Emery și-a văzut practic toate planurile discutate la pauză date peste cap, echipa era condusă cu 1-0 și cu un om mai puțin pe teren. O partidă execrabilă a făcut și Thiago Motta, jucător introdus pe parcursul celei de a doua reprize ca să schimbe ceva, însă acesta a dat o pasă direct la adversar, fază în urma căreia s-a înscris golul de 2-0. Pe lângă această imensă greșeală, experimentatul mijlocaș a mai făcut câteva gesturi de neînțeles, doar bunăvoința arbitrului permițându-i să termine partida în teren. Oamenii de la care se așteaptă să schimbe soarta unui meci, Di Maria, Moura și Cavani au fost total neinspirați, iar Matuidi altădată motorul echipei a avut o prestație absolut jenantă. Pe deasupra am văzut foarte multe greșeli individuale comise de jucătorii parizieni, nepermise la acest nivel. Absența lui Verratti cred că a cântărit și ea enorm de mult, fiind jucătorul care cristalizează jocul echipei, deposedează, pasează, fiind mintea limpede din linia mediană. Toate acestea cumulate au dus la o victorie absolut meritată a celor de la Toulouse, care au jucat așa cum era normal în fața unui adversar net superior din punct de vedere al valorii individuale.

Cu 4 victorii, un egal și două înfrângeri după 7 etape, PSG-ul poate avea un sezon dificil dacă nu își revine repede, mai ales ca exprimare, pentru că aseară am văzut o echipă neputincioasă, fără orizont și fără soluții, iar senzația e că parizienii au probleme mari în a desface apărările bine organizate, iar Unai Emery e nevoit să găsească soluții cât mai repede. Obișnuiți să câștige la pas campionatul, e posibil ca șeicii să nu fie prea răbdători, iar la Paris titlul e obligație de servici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s