Steaua nu poate profita de pasul greșit al urmăritoarelor

LIGA 1- STEAUA BUCURESTI - CFR 1907 CLUJ NAPOCA
FOTO: MEDIAFAX 

Așa cum anticipam în articolul de aici, Steaua a avut un meci greu cu CFR-ul. Nu numai că a avut un meci greu, dar a pierdut toate cele 3 puncte puse în joc, cu ajutorul cărora s-ar fi putut distanța în clasament. Clujenii au câștigat meritat cu 2-1, fiind net superiori adversarilor la toate capitolele, tactic, tehnic și fizic.

Am impresia că Steaua nu își mai revine de la meciul pierdut cu City pe teren propriu, din acel moment fiind într-un regres continuu din punct de vedere al jocului. Era pe undeva de așteptat eșecul din această seară, Steaua evoluând lamentabil în ultimele partide, în timp ce elevii lui Miriuță trec printr-o formă excelentă. De vină pentru felul în care se prezintă Steaua este în mare parte antrenorul, pe care l-am lăudat când a fost cazul, dar care trebuie crticat atunci când greșește. În primul rând nu înteleg de ce atâtea experimente în ultimele meciuri, când chiar el spunea că are dubluri pe fiecare post. Nu înțeleg de ce duce la nesfârșit experimentul Enache, jucător care în această seară a greșit la ambele goluri. E adevărat, nu doar el, dar felul în care stătea și privea faza de la golul doi, fiind fără reacție, ar trebui să dea mult de gândit. Probabil Reghencampf a vrut să-i dea încredere, însă Enache la ars, din nou. Nu am toate datele, nu știu ce e cu Mitrea, dar dacă era valid, nu pot înțelege de ce nu a fost folosit în linia defensivă, ca fundaș stânga sau central, antrenorul preferând să facă o nouă improvizație folosindu-l pe Aganovic acolo. Tot la enigme aș trece și transferul lui Moke. Băiatul ăsta e ca pătrunjelul, nici nu strică, nici nu drege, e și el pe acolo. Încă un lucru de neacceptat aș remarca. Cum poate o echipă cu pretenții să nu aibă nu executant decent de lovituri libere? Cum? Am văzut o lovitură liberă din preajma careului la care jucătorii erau total pierduți, nu știau care să excute, mai ales că Boldrin fusese schimbat. Stau și ma întreb dacă lui Reghencampf nu îi face altcineva echipa, iar aici nu mă refer la personajul din lojă.

laurentiu-reghecampf

Despre CFR doar cuvinte de laudă, o formație care în ciuda faptului că are de recuperat o  penalizare de 6 puncte, cred că păstrează șanse reale să prindă un loc în play-off, iar dacă își va păstra constanța, va reuși.

În încheiere aș spune că Steaua rămâne principala favorită la titlu și probabil îl va câștiga, fiind echipa cu cel mai numeros și valoros lot, contracandidatele sale având loturi mult mai subțiri din acest punct de vedere, dar ce va face în Europa? Ce pretenții poate emite Steaua în fața “Submarinului Galben”? Cu acest gen de evolutii mă întreb dacă Steaua are vreo șansă de a ajunge în primăvara europeană, lucru de care mă sincer mă îndoiesc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s