Inter M – Juventus 2-1. Erorile lui Allegri

allegri

După înfrângerea rușinoasă din Europa League, o vedeam pe Inter victimă sigură în confruntarea cu rivalii din Torino. Nu a fost să fie, elevii lui De Boer mobilizându-se exemplar și cu un Icardi în mare forma, au reușit să triumfe după 6 ani fără victorie contra alb-negrilor. Fără a lua din meritele celor de la Inter, care au făcut o partidă excelentă, dăruindu-se total, dovadă faza din minutul 90, după eliminarea lui Banega, când 4 jucători făceau pressing în treimea adversă, aș spune totuși ca Allegri a avut o mare parte de vină pentru eșecul echipei sale. 

De când am văzut formațiile de start cu Mandzukic titular, m-am întrebat pentru ce a fost adus Higuain dacă este mai mult rezervă, asta în condițiile în care rivalul său pe post nu a marcat niciun gol în acest sezon de Serie A, chiar dacă a fost titular în 3 partide. În schimb, Pipita are 3 goluri la activ jucând mult mai puține minute și doar o partidă ca titular. Văzând aceste cifre, fără să fiu un simpatizant al argentinianului, mă întreb de ce Allegri nu-i dă mai multe minute? De ce să lași pe bancă un jucător pentru care s-au platit 90 mil. de euro? La acești bani, aduci un jucător să fie titular, dacă vrei o rezervă, plătești mai puțin.

“Pjanic diventera uno dei tre migliori registi al mondo”, spunea Max despre mijlocașul bosniac. E greu totuși să faci din Pjanic un Pirlo, mai ales în momentul de față, când nu mai ai un Pogba, nu îl ai la dispoziție pe Marchisio, iar Khedira pare obosit, fiind folosit în toate partidele disputate de “Bătrâna Doamnă” până acum, evoluând într-adevăr foarte bine. Pjanic a dat randament maxim la Roma jucând mult mai avansat, iar din poziția în care vrea să-l folosească Allegri va fi greu pentru bosniac să-și etaleze toate calitățile, mai ales cea de șutor redutabil. Aseară s-a văzut cum nu se poate mai bine că Pjanic nu se simte în acea postură, iar odată cu revenirea lui Marchisio, fără de care Juve are o gaură imensă la mijloc, este foarte probabil să-l vedem pe fostul jucător al Romei jucând inter.

pjanic

Un alt lucru pe care nu l-am înțeles la Allegri aseară a fost folosirea lui Asamoah, care este să recunoaștem un jucător de lot, dar nimic mai mult, iar aseară putea evolua în poziția acestuia Hernanes, sau de ce nu Pjanic, în timp ce în centru s-ar fi putut folosi de Lemina, care de altfel are un început de sezon foarte bun.

De la sosirea pe banca lui Juve, Massimiliano Allegri și-a arătat în dese rânduri măiestria, a gestionat foarte bine situațiile dificile, a dat dovadă de inteligență, abilitate, dar pentru înfrângerea de aseară, îl putem considera principalul vinovat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s