Premier League 2016-2017, un fel de World Cup al antrenorilor

prem4

Cam asa descria zilele trecute Arsene Wenger acest sezon de Premier League, un fel de World Cup al antrenorilor. Cu un Pep Guardiola nou venit pe scena BPL, cu un Mourinho manager cu vechime in Anglia, cu un Klopp care sezonul trecut a facut cunostinta cu aceasta competitie, cu un Wenger probabil la ultima incercare de a castiga un nou titlu, cu Ranieri campion surpriza cu Leicester in sezonul precedent, cu Antonio Conte, Mazzari, Koeman, Bilic sau Pochettino, sezonul care sta sa inceapa poate fi numit pe buna dreptate World Cup-ul antrenorilor.

Toate aceste nume de antrenori nu pot decat sa ne asigure ca vom avea un sezon spectaculos si sper la fel de imprevizibil ca cel anterior. De altfel, transferurile facute in aceasta vara si numele noi aduse in BPL sunt o garantie a faptului ca vom avea un sezon cum nu s-a mai vazut vreodata in insula. Sa amintim la noutati doar numele lui Ibrahimovic, Pogba, Sane, Gundogan, Xhaka, Nolito, Mkhitaryan, Batshuayi sau Llorente si ne putem da seama ca acest sezon are deja un plus fata de precedentul. Despre deznodamant este greu sa vorbim acum, mai ales dupa ce am vazut cu totii ce minune a reusit Leicester, fiind putini cei care se mai incumeta sa dea de pe acum numele viitoarei campioane.

Pe langa spectacolul fotbalistic vom avea cu siguranta parte de spectacol si la nivel declarativ, multi dintre cei mentionati in prima parte a articolului fiind foarte spumosi in fata microfonului, avand de altfel si manifestari din cele mai surprinzatoare la marginea gazonului. Avem astfel toate ingredientele de care ar fi nevoie pentru un sezon fabulos. Sa vedem mai jos si programul primei runde:

Hull – Leicester
Burnley – Swansea
Crystal Palace – West Bromwich
Everton – Tottenham
Middlesbrough – Stoke
Southampton – Watford
Man. City – Sunderland

Bournemouth – Man. United
Arsenal – Liverpool

Chelsea – West Ham

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s