Zi importanta pentru fotbalul romanesc

ucl

In aceasta seara Steaua si Astra isi joaca viitorul in sezonul urmator al cupelor europene. Tinand cont de rezultatele inregistrate in tur de echipele romanesti, ma refer aici si la cele din Europa League, sunt sanse mari sa repetem contra performanta din sezonul precedent, cand Romania nu a avut nicio reprezentanta in grupele competitilor europene. Doi ani consecutivi fara echipa in grupe, ar fi o adevarata drama pentru un fotbal si asa in regres continuu, un fotbal falimentar.

Daca Viitorul si Pandurii au sanse infime spre zero sa treaca in turul urmator, Astra si Steaua inca mai spera, bucurestenii fiind considerati de multa lume favoriti la calificare, in timp ce giurgiuvenii vor avea o partida infernala la Copenhaga. Personal nu consider ca Steaua ar avea prima sansa la calificare, in opinia mea sansele fiind de 50%-50%, fotbalul din Cehia fiindu-ne net superior la aceasta ora. In plus de asta imi vine greu sa cred ca Sparta nu va inscrie in aceasta seara, ceea ce o va obliga si pe Steaua sa marcheze cel putin odata, iar pentru calificare in timp regulamentar, chiar de doua ori. Deci partida este destul de complicata, dar cu o buna organizare, cu daruire, de ce nu si cu putina sansa, Steaua poate obtine calificarea, asigurandu-si astfel prezenta in grupele Europa League, pentru ca o calificare in UCL pare o misiune imposibila, avand in vedere adversarii pe care Stanciu & Co urmeaza sa-i intalneasca in turul urmator.

In cealalta partida a serii, Astra va avea o misiune dificila la Copenhaga, danezii aratand un joc net superior in partida tur de la Giurgiu, iar rezultatul inregistrat nu ii ajuta deloc pe elevii lui Marius Sumudica. Astra nu trece prin cea mai buna perioada, iar acest lucru ar putea sa influenteze negativ moralul jucatorilor, care nu vor avea parte nici de sprijinul de pe banca al antrenorului principal. Ceea ce stim este ca Astra trebuie neaparat sa inscrie pentru a spera la calificare, iar in primele meciuri oficiale ale sezonului a facut-o destul de rar, avand doar 3 reusite in 4 partide, fapt care ar trebui sa dea de gandit. Poate a contat foarte mult si absenta lui Denis Alibec, principalul marcator al astralilor in sezonul trecut, jucator care din pacate va lipsi de pe teren si in aceasta seara.

Avand in vedere ca sperantele fotbalului romanesc ca si reprezentare in Europa se leaga in acest moment de cele doua formatii, nu ne ramane decat sa speram ca fiecare dintre ele vor reusi partide bune la capatul carora sa obtina calificarea in faza urmatoare. De mentionat ca pe langa performanta sportiva, avem nevoie de aceste calificari si din punct de vedere financiar, stiindu-se situatia dezastruoasa in care se afla fotbalul romanesc in acest moment, multe echipe aflandu-se in pragul colapsului financiar.

 

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s