Se joaca Portugalia-Tara Galilor, nu Ronaldo-Bale

por-wal

Nici nu s-au aflat bine echipele din prima semifinala de la Euro si o mare parte a iubitorilor de fotbal vorbeau despre un duel Ronaldo-Bale, influentati probabil si de faptul ca cei doi sunt colegi la echipa de club. Intr-adevar, pentru un titlu al acestei partide da bine, insa aceasta semifinala e mai mult decat un duel Ronaldo-Bale.
Cele doua echipe au ajuns pana aici datorita mai ales jocului colectiv, nu neaparat sclipirii celor doi. Daca erau decisivi atunci intr-adevar puteam inlocui Portugalia-Tara Galilor cu Ronaldo-Bale. E adevarat, galezul a avut o contributie majora in traseul echipei sale, insa nu trebuie uitat faptul ca au mai fost pe langa el un Ramsey, un Allan, un 11 care a dat totul si mai ales o natiune. Pentru ca succesul Tarii Galilor este in opinia mea succesul unei natiuni. In ceea ce il priveste pe Ronaldo, acesta a fost mult mai discret, singura partida in care a evoluat la adevarata sa valoare fiind cea disputata impotriva Ungariei. In rest a avut evolutii destul de modeste, cu toate ca a dat totul pentru a-si ajuta echipa.
Am mai vazut de cateva zile un curent care circula in mediul online cu referire la aceasta partida. Multe persoane se contrazic in privinta celor doi, pe tema valori acestora, fiecare sustinand ca favoritul lor ar fi mai bun. Daca ne referim la acest turneu cu siguranta Gareth a fost superior portughezului, insa mi se pare deplasat sa te rezumi doar la cei doi fotbalisti cand discuti de aceasta intalnire. Mai mult, Ronaldo si Bale sunt considerati de multa lume principalii favoriti la castigarea Balonului de Aur. De acord daca ne referim la evolutiile si performantele reusite in tricoul blanco a lui Real Madrid, dar sa faci aceste afirmatii bazandu-te pe traseul avut cu echipa nationala la Euro mi se pare putin deplasat. Gandind dupa acest rationament, am putea afirma la fel de bine ca si Pepe, Nani, Ramsey sau Allen pot candida pentru trofeul mentionat mai sus, fiecare dintre ei fiind la fel de importanti pentru echipele lor.
Deci haideti sa privim aceasta semifinala ca pe un duel tactic al celor doi tehnicieni, ca pe un duel al celor 22 de jucatori sau ca pe un duel al celor doua natiuni si nu doar ca pe un duel Ronaldo-Bale.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s