Am obtinut exact cat ne-am asteptat

rom

Nu inteleg de unde valul de critici dupa partida de aseara a echipei nationale. Inainte de turneul final un procent insemnat al suporterilor nationalei vedeau totul in negru si isi imaginau doua infrangeri in partidele cu Franta si Elvetia, plusand chiar cu un golaveraj de 1-4, 1-5. Mai mult, erau si ironici. Ceilalti, optimistii, au luat in calcul pentru o calificare in optimi, un egal cu Elvetia si o victorie cu Albania, practic exact ce am obtinut pana acum. Mai ramane victoria cu Albania, ceea ce intr-adevar va fi foarte greu de obtinut.

Legat de partida de aseara, e adevarat, probabil se putea mai mult, dar la fel de bine am fi putut pierde, ceea ce ne-ar fi  periclitat serios sansele de calificare in optimi. In acest moment, cu 1 punct avem sanse reale la calificare, Romania fiind totusi superioara Albaniei. Vad ca multi condamna faptul ca nu am atacat mai mult. Sa nu uitam totusi ca dupa deschiderea scorului, tricolorii au controlat partida pana in momentul in care elvetienii au egalat, urmand apoi o cadere, pe undeva normala. Am iesit de la cabine decisi sa inscriem, jucand ofensiv, iar pe acest fond a venit si golul egalizator, asa ca sa nu uitam ca nu suntem o echipa de atac si nici nu avem mijloacele necesare de a face acest lucru. Cel putin nu impotriva unor echipe care ne sunt net superioare din punct de vedere tehnic.

As zice sa ne mai uitam odata la noi, sa vedem cine suntem in materie de fotbal si apoi sa ne gandim daca putem ataca Elvetia. Sa comparam lotul celor doua nationale, sa vedem unde evolueaza jucatorii elvetieni si apoi sa criticam. Avem poate cea mai slaba nationala din istorie, in timp ce Elvetia are o generatie de exceptie. Sa ne uitam la investitiile de la noi si apoi la ale lor. De fapt la nivel de investitii in fotbal, ma refer la infrastructura, cred ca suntem codasii Europei. Si atunci de unde atatea pretentii domnilor ??? De unde atatea pretentii cand in Romania dispar echipe de traditie la foc automat? Culmea, cei cu pretentii mari si totodata cei mai critici, sunt exact aceea care nu ar fi pariat doi lei pe nationala Romaniei, cei care nu ii acordau nicio sansa la inceputul competitiei.

Advertisements

4 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s