Sa fie Wilmots antrenorul potrivit Belgiei?

wilmots

Daca am vrea sa rezumam in cat mai putine cuvinte ce s-a intamplat aseara in partida Italia-Belgia incheiata cu victoria albastrilor scor 2-0, putem sa o facem printr-o singura fraza, Conte la invins pe Wilmots. Nu am vazut niciodata in tehnicianul belgian omul potrivit pentru banca tehnica a “dracilor rosii”, mai ales acum cand au un vestiar plin de jucatori valorosi. Desi este in anturajul acestei generatii inca de la inceput, Wilmots lasa impresia ca nu poate construi o echipa in adevaratul sens al cuvantului.
Aseara a parut total lipsit de insporatie atat in alcatuirea formulei de start cat si in asezarea formatiei pe teren. Sa incerci sa desfaci apararea Italiei cu Fellaini in rol de numar  10 consider asta o adevarata utopie. Mai ales ca il ai pe De Bruyne la dispozitie, dar preferi sa il joci pe dreapta, cand ai putea sa-l folosesti pe Carrasco acolo. Sunt de parere ca linia de 3 din spatele unicului varf putea fi formata din Carrasco-De Bruyne-Hazard, o formula mult mai mobila si mai creativa. Nu stim rationamentul pentru care Wilmots l-a preferat pe Fellaini, insa e cert ca a gresit. Cred ca si schimbarea lui Nainggolan a fost tot o greseala din partea tehnicianului, jucatorul Romei fiind singurul jucator din zona centrala care ar fi putut destabiliza catusi de putin defensiva lui Conte.

Pe langa toate astea am impresia ca Wilmots nu este nici un mobilizator stralucit, nationala Belgiei semanand mai degraba cu o adunatura de vedete decat cu o echipa. Cred ca e datoria lui sa-i adune, sa-i motiveze si sa formeze un grup unit, asa cum a aratat de exemplu adversara de aseara. Credeam ca dupa mondialul din Brazilia, unde sincer sa fiu Belgia nu m-a impresionat cu nimic prin jocul prestat, cu toate ca a ajuns in sferturile de finala, echipa se va maturiza si va interpreta alta partitura. Din pacate pentru suporterii “dracilor rosii”, nu a fost asa, iar favoritii lor au picat primul examen important de la acest european.

In acelasi timp Belgiei ii mai lipseste ceva, si anume acel ADN caracteristic marilor campioane, gen Germania, Italia, Spania, Franta. Ii lipseste o istorie care sa o faca pretendenta la un trofeu, iar aici ma refer mai ales la istoria recenta, care a fost sa recunoastem destul de modesta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s