Radoi, vina si probleme

thumb_decizia-radicala-a-lui-radoi-gabi-tamas-este-dat-afara-de-la-steaua-cat-sunt-eu-aici-el-nu-va-mai-juca

Radoi a fost si este criticat dur de presa si mai ales de microbisti, stelisti sau nu, practic de majoritatea iubitorilor de fotbal din Romania. Ca nu e antrenor, ca el este vinovat de jocul dezamagitor prestat de ros-albastrii, ca trebuia sa inceapa de jos si multe altele. In opinia mea Radoi a nimerit la Steaua intr-un moment extrem de prost. Singura lui vina este ca a acceptat postul acum. Poate era mai nimerit sa vina intr-un moment in care Steaua nu avea rezultate. El a venit exact dupa ce echipa castigase tripla, iar asteptarile cum e si normal au fost foarte mari. Deja o presiune in plus. A venit apoi eliminarea din UCL, care a dat totul peste cap. Pana in acel moment echipa jucase cat de cat, dar de atunci pare intr-un recul continuu. Afectata de ratarea grupelor UCL, Steaua a ratat si intrarea in grupele Europa League fiind eliminata rusinos de Rosenborg. Colac peste pupaza a mai aparut si problema licentei si interzicerea de a mai da indicatii, care pentru un antrenor mi se pare cea mai mare pedeapsa. Personal nu imi pot imagina cum ai putea sa stai pe banca fara sa faci macar un gest, sa dai o indicatie, sa certi jucatorii sau sa ii incurajezi, sa te simta aproape.

Cum toate astea nu sunt de ajuns, clubul de fotbal are mari dificultati in a-si gasi identitatea. Echipa a fost alungata din Ghencea, certurile cu armata sunt la ordinea zilei, suporterii au incetat sa mai vina la stadion, iar lipsa unei baze de antrenament este un lucru de neconceput pentru o echipa cu pretentii. Toti acesti factori cumulati au dus la o povara prea grea pentru Mirel, un antrenor la debut, fara experienta, care a fost depasit de situatie, nereusind sa o gestioneze. In continuare probleme Stelei par fara rezolvare, iar viitorul lui Radoi pe banca Stelei va fi tot mai dificil, un viitor din care la un moment dat isi va dori singur sa iasa. Am lasat la urma poate ce era mai important; Steaua s-a despartit in ultimul timp de o serie de jucatori valorosi, cei adusi sa-i inlocuiasca nu s-au ridicat nici pe departe la nivelul asteptarilor, iar apoi au aparut si accidentarile care au facut ravagii in lotul campioanei.

Din pacate pentru el, in aceasta situatie nici macar nu ne vom da seama daca e un antrenor bun sau nu. Pentru ca in asemenea conditii nu cred ca altcineva ar fi reusit mult mai multe. Ramane de vazut cum va continua aventura lui Radoi la Steaua, insa in acest moment exista riscul de a-si incheia cariera, inainte de a o incepe, un esec pe banca celei mai titrate echipe din Romania, fiindu-i poate fatal.

Advertisements

2 comments

  1. bun. ai atins intradevar anumite chestiuni esentiale care nici un antrenor din lume nu le-ar putea controla insa radoi nu este antrenor. nu detine nici macar banalul carnet de antrenor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s