Ganduri dupa egalul cu Italia

romania      Dupa o serie de meciuri dezamagitoare, in care Romania s-a calificat totusi la Euro 2016, iata ca a venit aceasta remiza cu nationala Italiei, intr-o partida amicala disputata la Bologna. Nationala noastra a marcat doua goluri squadrei azzura, o echipa recunoscuta pentru forta si organizarea defensiva. Dupa ce nu reusesti sa inscrii decat un gol in trei partida din preliminarii, cu Ungaria, Grecia si Finlanda, reusesti sa inscrii de doua ori cu Italia. Oare sa se fi schimbat ceva? Inca nu as trage aceasta concluzie si nu m-as bucura prea tare. O partida buna, nu poate sterge trei slabe, in sensul ca nu putem sa ne consideram vreo forta dupa acest 2-2 si sa uitam cat ne-am chinuit in precedentele. Totusi am vazut ca se poate, ca sunt momente cand jucam altceva, ca ne putem apara sus, putem face pressing in jumatatea adversa si la nevoie chiar putem presa, asa cum s-a intamplat in finalul partidei. Ce m-a surprins si totodata mi-a dat sperante este faptul cam revenit pe tabela dupa ce am fost condusi. Sincer, nu ma asteptam.

La nivelul lotului as putea spune ca am castigat un jucator, Florin Andone. Nu spun asta doar pentru ca a marcat, dar “spaniolul” are evolutii bune si la Cordoba, iar golul egalizator din partida cu Finlanda i se datoreaza si lui. Pare un atacant mobil, care se misca incontinuu si apare deseori la finalizare, iar in acest moment traverseaza o forma mult mai buna decat Keseru. In aparare Grigore si Chiriches par un cuplu sudat, iar Sapunaru cand isi va reveni la forma fizica optima, cu siguranta va deveni titular incontestabil. La mijloc, desi nu joaca in vreun campionat puternic, Hoban si Pintilii sunt in acest moment cele mai bune solutii, ambii avand agresivitate la mijloc, iar la fostul jucator de la Petrolul am vazut si pase in profunzime si verticalizare, reusind de multe ori sa fie de folos si pe faza ofensiva, de la el plecand de altfel si faza golului. In ofensiva par sa apara problemele, iar aici Iordanescu va trebui sa gaseasca solutii pana in vara. Ca o paranteza, in timpul ramas pana la EURO, m-as bucura sa vad si vreo doi jucatori de la Viitorul la lot.

Asteptarile in acest moment nu sunt foarte mari, o eventuala calificare in optimi fiind zic eu o performanta. Sa fim realisti si sa vedem ca avem printre titulari jucatori care joaca prin Asia, Israel sau Bulgaria. Depinde bineinteles si de grupa in care vom cadea, dar totusi sa nu uitam faptul ca desi nu am fost invinsi in acest an, nici nu am obtinut vreo victorie importanta, aici scotand din calcul partida din Feroe. Sa speram ca selectionerul va face cele mai bune alegeri, atat la nivel de lot, cat si tactic, iar vara viitoare sa ne aduca numai bucurii.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s