Victoria lui Klopp

Chelsea-vs-Liverpool-7-1024x688Da, cred cu tarie ca rezultatul obtinut de Liverpool pe Stamford Bridge i se datoreaza in mare masura tehnicianului german. Daca inceputul partidei a fost controlat de londonezi, ma refer aici la primele 20 de minute, odata cu trecerea timpului cormoranii a pus stapanire pe joc, dar fara a-si creea mari ocazii, senzatia fiind ca Chelsea nu va primi gol oricat s-ar juca. Consider ca victoria este a lui Klopp deoarece am vazut iesind de la cabine un alt Liverpool, total schimbat fata de prima repriza. Mult mai montati, mai determintai, mai agresivi, cormoranii au controlat intreaga repriza secunda, reusind sa intoarca soarta partidei, iar cand acest lucru se intampla dupa pauza, e clar faptul ca s-a intamplat ceva la cabine. Cu siguranta Klopp a avut un discurs motivational, a transmis energie, a schimbat ceva in mentalul elevilor sai. E adevarat, a contat enorm si golul marcat de Coutinho in prelungirile primei reprize, rezultatul egal de la pauza fiind un factor extrem de important in economia partidei.

Germanul s-a dovedit inspirat si in momentul schimbarilor, introducerea lui Benteke fiind decisiva, atacantul belgian reusind sa castige duelul aerian, care a precedat golului doi marcat de Coutinho, iar apoi a inchis partida inscriind pentru 3-1.  Klopp a dovedit prin introducerea lui Benteke in locul lui Milner ca nu se multumeste cu o remiza, simtind-o pe Chelsea slaba, vulnerabila, fortand prin aceasta schimbare victoria. Londonezii nu au avut mari probleme in confruntarile cu Liverpool din ultimii ani, cand Rodgers era pe banca, de aceasta data lucrurile au stat altfel, iar asta se datoreaza fara doar si poate lui Jurgen Klopp. Tehnicianul german ramane o sperietoare pentru “The Special One”, portughezul avand impotriva acestuia doar o victorie, un egal, suferind in schimb 3 infrangeri, dureroasa fiind insa eliminarea din drumul catre finala UCL, pe cand acesta o antrena pe Real Madrid.

Victoria de ieri este foarte importanta, atata timp cat rosii vor continua sa creasca in joc si sa obtina rezultate pozitive, altfel poate fi doar un succes de 3 puncte si nimic mai mult.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s