De ce zic Maradona ??

FILE - In this June 29, 1986, file photo, Diego Maradona, holds up the trophy, after Argentina beat West Germany 3-2 in their World Cup soccer final match, at the Atzeca Stadium, in Mexico City. On this day: Maradona leads Argentina to its second World Cup triumph. (AP Photo/Carlo Fumagalli, File)

Astazi Diego Armando Maradona a implinit 55 de ani. Argentinianul este unul dintre cei mai mari jucatori pe care i-a dat fotbalul mondial. Multi zic numarul unu all time. Altii zic Pele. Fiecare are argumentele lui. In opinia mea cel mai mare este Maradona, iar aici as enumera cateva din motivele pentru care fac aceasta afirmatie.

  1. Pentru ca Maradona la mondialul mexican a fost liderul unei campioane mondiale care pleca la startul competitiei ca a cincea sau a sasea favorita, iar el, am putea zice de unul singur, i-a adus titlul suprem.
  2. Pentru ca a marcat cel mai frumos gol din istoria fotbalului.
  3. Pentru ca a demonstrat de nenumarate ori ca poate castiga un meci de unul singur, inclusiv la un campionat mondial, mai mult, o semifinala de campionat mondial. Spun asta pentru ca belgianul Renquin a declarat dupa acel 0-2 cu Argentina, “Pe noi ne-a invins un singur om, Maradona”.
  4. Pentru ca Napoli a asteptat 60 de ani un Scudetto, castigat abia dupa venirea lui Maradona, intr-un moment in care Serie A era de departe cel mai puternic campionat din lume.
  5. Tot cu Maradona Napoli a castigat si primul trofeu european, Cupa UEFA in 1989.
  6. Pentru ca presa de specialitate a ajuns la urmatoarea concluzie: “Brazilia l-a facut pe Pele, Maradona a facut Argentina”, afirmatie care spune totul.

Tot ca opinie personala, Maradona putea fi si mai mare, insa celebritatea i-a jucat feste, ajungand sa faca unele greseli pe care le stie toata lumea si pe care nu vreau sa le mentionez in acest articol. As mai adauga doar atat, LA MULTI ANI, MARADONA !!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s