In urma cu 37 de ani FC Arges invingea Valencia

509548-arges-valencia-dobrin-7973-1978-007

Se intampla pe 18 octombrie 1978, pe stadionul 1 Mai din Pitesti. FC Arges primea vizita Valenciei intr-un meci de Cupa UEFA. Oaspetii il aveau in componenta pe vestitul atacant argentinian, Mario Kempes, care in vara acelui an se incununa campion mondial cu nationala Argentinei si castiga titlul de golgheter al competitiei. Practic, era cel mai bun atacant al lumii in acel moment. Pitestenii insa il aveau la mijloc pe Nicolae Dobrin, iar asta a fost de ajuns. Se spune ca marele Dobrin ar fi facut in aceea zi unul dintre cele mai bune partide ale carierei, reusind de altfel sa si deschida scorul in urma unei lovituri libere.

Intr-un articol pe care l-am citit in Gazeta Sporturilor, Andrei Speriatu, portarul argesenilor la acea partida isi aminteste un gest care a impresionat pe toata lumea: “Totusi, ce m-a marcat la finalul acelui joc a fost gestul marelui Kempes. Fusese golgeterul Campionatului Mondial din vara acelui an, cel mai bun fotbalist si cistigator al turneului, dar Dobrin l-a pus la respect. Dupa ce arbitrul a fluierat finalul, Kempes s-a dus la Dobrin. S-a inclinat in fata lui, i-a strins mina, l-a batut pe umar si i-a zis: Esti un mare jucator!”

A fost una dintre marile victorii ale fotbalului romanesc, un fotbal destul de sarac in performante internationale la acea vreme. Din pacate, in returul de pe Mestalla, Dobrin & Co a pierdut cu scorul de 5-2, ratand astfel calificarea in turul urmator al competitiei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s