Bundesliga, cursa cu un singur alergator

bayern

E clar, Bayern nu pare sa aiba nici in acest sezon un adversar in lupta pentru titlul de campioana. Formatia bavareza este prima din istoria Bundesligii care a reusit sa obtina 9 victorii in primele 9 partide ale sezonului, dupa ce astazi a invins in deplasarea de la Bremen cu 1-0. In acest moment distanta de locul secund este de 7 puncte si nu vedem vreun semn ca Bayern ar putea avea probleme in a obtine o noua coroana de campioana. Printre aceste victorii, doua au fost obtinute chiar impotriva celor doua formatii care ar fi putut sa concureze cu gigantul bavarez, Wolfsburg si Dortmund, ambele depasite clar la un scor care nu mai lasa loc de comentarii, 5-1.

Intrebarea care se pune este daca in aceste conditii are de suferit fotbalul german. La nivel de nationala se pare ca nu, din moment ce panzerele detin titlul mondial. Insa, competitia interna poate fi afectata, din moment ce inca din turul campionatului se cam stie cine va triumfa. Sigur, pe Bayern nu cred ca o deranjeaza si nici nu este vinovata de aceasta situatie, dar e posibil ca efectele negative sa se vada in Liga Campionilor. Neavand un adversar pe masura in competitia interna, inclestarile din Europa pot fi mult mai dificile. Dovada stau ultimele doua sezoane, cand Bayerna fost eliminata in semifinale de o maniera clara, calaii fiind Real Madrid si apoi Barcelona, echipe net superioare valoric decat ceea ce intalneste Bayern in fiecare week end pe stadioanele Bundesligii.

Advertisements

One comment

  1. cu exceptia sezoanelor de senzatie ale lui jurgen klopp cu borussia dortmund, in rest bayern a avut un singur adversar in budesliga. vestiarul lui bayern munchen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s