Serie A, avancronica sezonului

      Astazi va incepe un nou sezon de Serie A, unul care speram sa fie specatculos, dar sa fie mai strans decat cel de anul trecut, cand Juve a castigat detasat campionatul, desi la un moment dat Roma si Napoli pareau ca pot pune probleme.

      Prima echipa la care vreau sa fac referire este bineinteles campioana Juventus. Cea mai importanta miscare a bianco-nerri-lor este aducerea lui Allegri in locul lui Antonio Conte. Ramane de vazut daca va fi si o miscare buna sau nu, dar stim cu siguranta ca va fi importanta in ceea ce priveste jocul lui Juventus, pentru ca Allegri este un antrenor total diferit de Conte, ca filozofie, ca stil de joc, ca asezare in teren, iar acest lucru va aduce multe schimbari in jocul campionilor. Daca va schimba in mai bine jocul lui Juve ramane de vazut, cert este ca Allegri va avea nevoie de timp ca sa puna la punct si sa implementeze filozofia sa.
      Din punct de vedere al transferurilor, Juventus s-a miscat binisor, dar nu cum ne asteptam. Dupa rateurile din Europa din sezonul precedent, personal ma asteptam la niste nume mai sonore, insa pana in acest moment cele mai importante nume aduse la Torino sunt Moratta, Evra si Romulo, insa ce este mai important, este pastrarea lui Vidal, multa lume vazand iminenta plecarea chilianului, dorit de multe cluburi importante din Europa.

      AS Roma s-a intarit destul de serios, Cole, Keita, Itturbe, Manolas fiind cateva din numele importante aduse de Rudy Garcia pe Olimpico. Un alt atu in lupta cu Juventus este pastrarea lui Pjanic, unul dintre cei mai buni jucatori din sezonul precedent. Ramanerea lui Garcia pe banca este foarte importanta, francezul avand ocazia sa-si continue munca inceputa, Roma avand un joc consistent de la venirea sa, iar faptul ca se va continua si in al doilea sezon aceasta colaborare nu poate fi decat un mare plus in jocul Romei. Un minus ar putea consta in schimbarile din linia defensiva si mai ales plecarea lui Benatia la Bayern Munchen. Cred ca Roma va pune mari probleme lui Juventus in acest sezon, iar cand spun asta ma bazez mai ales pe faptul ca Roma a ramas cu acelasi antrenor pe banca, in timp ce pe banca campionilor a venit un antrenor nou, cu o gandire total diferita despre fotbal fata de predecesorul sau. Ramane de vazut cum se va descurca Roma cu lupta pe mai multe fronturi, sezonul acesta fiind calificata si in grupele Champion League si va fi nevoita sa dea piept in grupa cu doua forte ale fotbalului mondial, Bayern Munchen si Manchester City.

      O alta echipa care poate pune probleme si se poate implica in lupta pentru titlu este Napoli, insa mie personal nu mi se mai pare la fel de puternica cum a fost sezonul trecut, nici transferurile facute nefiind la fel de importante ca cele din vare trecuta. Michu si De Guzman par a fi singurele transferuri importante facute de napoletani. De vazut cum va trece si peste eliminarea din Champions League, socul fiind destul de mare din moment ce Napoli parea favorita certa in fata lui Bilbao.

      Pe langa cele 3 echipe care au terminat sezonul trecut pe podium, se mai pot implica in lupta si Inter Milano, AC Milan si Fiorentina, nu neaparat in aceasta ordine. Ca sa-mi spun o parere personala, tind sa cred ca una dintre cele 3 va termina acest sezon pe podium, luand locul lui Napoli, care pare intr-un regres fata de sezonul trecut. Mi se par interesante transferurile facute de cele doua cluburi din Milano, Inter intarindu-se prin aducerea lui Vidic, Osvaldo, M’Vila sau Medel, in timp ce la AC Milan mi se par foarte bune miscarile facute prin aducerea lui Lopez in poarta, Menez, Alex, Rami, Armero, dar mai ales imprumutul lui Torres de la Chelsea, jucator care cu siguranta nu si-a spus inca ultimul cuvant in fotbalul mare.

      Sa vedem programul primei etape din Serie A, in care capul de afis pare sa fie Roma-Fiorentina, dar vor fi foarte interesante si partidele AC Milan-Lazio sau Torino-Inter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s