Brazilia – Germania si Argentina – Olanda in semifinale

      S-au incheiat sferturile de la World Cup, iar echipele calificate mai departe sunt Brazilia, Argentina, Germania si Olanda. Au plecat acasa Columbia, Belgia, Franta si Costa Rica.

      Daca in grupe am avut nenumarate surprize, iar in optimi am avut meciuri la care nu ne-am fi asteptat, iata ca in semifinale vom avea 4 forte ale fotbalului mondial. In mare cam toata lumea se astepta la aceste echipe in careul de asi, poate cu exceptia Olandei, in locul careia multi au vazut-o pe Spania. Partidele din sferturi au plictisit pe alocuri, miza fiind deja mare in aceasta faza si nimeni nu a mai vrut sa riste, prudenta fiind cuvantul de ordine in toate cele 4 meciuri. Poate doar Olanda ne-a oferit un meci cat decat mai spectaculos, in repriza secunda si in prelungiri avand ocazii bune de a marca, insa tot nu am avut parte de goluri, scorul dupa 120 de minute fiind 0-0. Personal am fost usor dezamagit de partida Germania – Franta, poate si din auza asteptarilor prea mari de la aceasta partida. Din echipele ramase in cursa niciuna nu m-a impresionat, niciuna nu mi se pare peste restul competitoarelor, sau sa merite cu prisosinta sa castige trofeul suprem. Asta din ce am vazut pana acum. Mai au insa doua meciuri la dispozitie sa arate ce pot.

      Olanda si Germania au inceput ca din tun, reusind victorii de senzatie in primul lor meci la mondial, insa pe parcurs nu au mai aratat constanta si au fost momente in care nu au mai semanat cu echipele pe care le-am vazut la debut. Olanda a castigat la pas grupa, e adevarat, dar in optimi s-a chinuit cu Mexic, iar in sferturi a trecut de Costa Rica doar la loviturile de la 11m. Argentina nu m-a convins deloc pana acum, iar daca joaca si in semifinale la fel, nu cred ca va reusi ce viseaza de 24 de ani si anume accederea in ultimul act al competitiei. Messi, jucatorul de la care se asteapta atat de mult, nu mai e cel pe care il cunoastem, parca nu mai joaca din placere, de multe ori am impresia ca este bagat cu forta in teren, parca ar juca din obligatie. Brazilia, o echipa altadata plina de fantezie, de jucatori care faceau spectacol, a ajuns acum sa se bazeze pe aparare si mai putin pe atac. O echipa de nerecunoscut din punct de vedere ofensiv, neinspirata in ultimii 30 de metri, dovada golurile din meciul cu Columbia, care au fost marcate din faze fixe de fundasii centrali.

      In aceste conditii, Olanda mi se pare cu putin peste celelalte, avand pe banca un antrenor cu experienta si intotdeauna foarte inspirat, dovada schimbarea de portari din meciul cu Costa Rica. Robben trece si el printr-o forma foarte buna, iar in semifinala cu Argentina eu personal o vad pe Olanda favorita, de fapt in acest moment vad Olanda favorita la castigarea trofeului. Asta in cazul in care nu mai are ghinionul din celelalte 3 finale jucate si pierdute.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s