Suspansul ramane dupa primele meciuri din sferturile UEFA Champions League

      Aseara am avut parte de doua “finale” in UEFA Champions League. Manchester United a primit vizita lui Bayern Munchen, iar intr-o alta partida Atletico Madrid s-a deplasat pe Nou Camp pentru intalnirea cu Barcelona in duelul spaniol al sferturilor.

 

      Tavalugul lui Guardiola, nu a reusit decat un egal pe Old Trafford, 1-1, rezultat care o face totusi favorita la calificare. Desi toata lumea se astepta la o victorie a nemtilor, diavolii avand un sezon foarte slab, organizarea defensiva excelenta a celor de la Manchester United a facut ca ocaziile sa fie destul de rare la poarta lui De Gea. In min.3 Wellbeck a reusit sa inscrie, insa golul a fost anulat pentru joc periculos. Chiar daca a avut o posesie zdrobitoare, Bayern nu a avut in prima repriza mari ocazii de gol, doar Robben avand un sut periculos (min.31) respins insa de De Gea. Desi au pasat fara oprire in preajma careului advers, elevii lui Guardiola nu au gasit solutii pentru a patrunde spre buturile adversa. Cei care ar fi putut deschide scorul au fost englezii, tot Wellbeck reusind sa scape pe contraatac singur cu Neuer, insa a incercat sa-l lobeze pe portarul advers, acesta reusind sa iasa din poarta si sa respinga balonul pastrand tabela imaculata, scorul la pauza fiind 0-0. A fost ultima fază a unei reprize în care Bayern a avut posesia, englezii preferand să joace pe contre, mai ales cu pase verticale în zona centrală, acolo de unde unul dintre fundașii centrali, de obicei Javi Martinez, urca la mijloc și lăsa un spațiu liber. Așa a apărut ocazia lui Welbeck, cu Boatengdepășit de englez datorită forței și vitezei superioare. 
      In repriza secunda scenariul a fost acelasi, campioana Germaniei pasand si contruind cu rabdare, in timp ce englezii s-au aparat organizat si au incercat sa profite de orice oportunitate. Pana la urma gazdele au deschis scorul prin Vidic, sarbul reusind sa inscrie in urma unei faze fixe, reluand cu capul din intoarcere dintr-o pozitie extrem de dificila. Golul egalizator marcat Schweinsteiger a picat logic și meritat, în condițiile în care nemții au avut 70% posesie, 39 de atacuri periculoase, față de doar 17 ale gazdelor, și o superioritate evidentă a șuturilor: 15-6, 9-5 pe spațiul porții. Chiar dacă Bayern a părut mai puternică, dubla pentru calificarea în semifinale rămâne deschisă.

Manchester United: De Gea – Jones, Ferdinand, Vidic, Buttner (74 A. Young) – Valencia, Carrick, Fellaini, Giggs (46 Kagawa) – Rooney, Welbeck (85 Chicharito). Antrenor: David Moyes
Bayern: Neuer – Rafinha, Martinez, Boateng, Alaba – Lahm, Schweinsteiger – Ribery, Kroos (74 Gotze), Robben – Muller (63 Mandzukic). Antrenor: Pep Guardiola

      In cealalta partida a serii Barcelona nu a reusit sa treaca de trupa lui Simeone, inregistrandu-se o noua remiza intre cele doua formatii, scorul fiind 1-1, cea de a patra remiza a sezonului intre cele combatante. Meciul a debutat cu accidentarea lui Pique (min. 12), aceeasi situatie avand loc si in tabara adversa, Diego Costa intrat nerefacut in fiind nevoit sa paraseasca terenul, in locul sau intrand brazilianul Diego (min. 30). In prima repriza, echipa oaspete a fost mai periculoasa, David Villa avand in doua randuri sansa deschiderii scorului. 
In repriza secunda tot oaspetii au inceput mai bine si au deschis scorul, chiar Diego, jucator intrat in locul Costa reusind sa inscrie printr-un sut puternic si surprinzator la vinclul portii lui Pinto. Din acel moment Barcelona a apasat pedala de acceleratie si ocaziile au input sa apara la poarta lui Courtois, acesta opunandu-se in cateva randuri golului egalizator. In minultul 71, Iniesta isi arata inca odata clasa, trimitand o pasa de geniu printre aparatorii adversi, mingea ajungand la Neymar, acesta trimitand balonul cu un sut din prima in plasa portii adverse. Pana la final, catalanii au mai avut cateva sanse de a obtine victoria, insa Courtois s-a opus de fiecare data, meciul incheindu-se cu scorul de 1-1.Dupa acest rezultat lupta pentru calificare ramane deschisa.
 Barcelona: Pinto, Piqué, Mascherano, Jordi Alba, Daniel Alves, Fàbregas, Xavi Hernández, Iniesta, Busquets, Messi, Neymar. Rezerve: Oier Olazábal, Bartra, Adriano, Song, Sergi Roberto, Pedro Rodríguez, Alexis Sánchez.  
Atlético: Courtois, Godín, Filipe Luís, Juanfran, Miranda, Tiago, Koke, Arda Turan, Gabi, Villa, Diego Costa. Rezerve: Aranzubia, Alderweireld, Insua, Mario Suárez, Cristian Rodríguez, Sosa, Diego.

Leave a comment