Sa ne amintim de Steaua – IFK Goteborg

      Pe 15 martie 1989, Steaua intalnea pe Ghencea campioana Suediei IFK Goteborg, partida din sferturile Cupei Campionilor Europeni.

 

      Se anunta o partida extrem de dificila, Steaua pierzand partida tur cu scorul de 1-0. Mai mult, IFG Goteborg era o formatie de mare valoare in acele vremuri, castigand Cupa UEFA (pe atunci o competitie foarte puternica) de doua ori, in sezoanele 81-82 si 86-87. Insa din pacate pentru nordici, Steaua era si ea o formatie in mare forma, iar pe Ghencea nu prea exista adversar sa-i stea in cale. Steaua a deschis repede scorul, minutul 7, printr-un gol norocos marcat de Marius Lacatus, acesta lovind balonul cu calcaiul, din cadere, dupa un duel cu un fundas advers.

Din acel moment totul a devenit mai simplu, militarii zburdant efectiv pe teren si reusesc sa mai inscrie de doua ori, prin acelasi Lacatu (16) si tanarul Ilie Dumitrescu (39). La pauza Steaua avea un avantaj linistitor, 3-0. DUpa pauza Zetterlung a redus din diferenta (53), insa sperantele suedezilor au fost de scurta durata, Lacatus reusind hattrick-ul in minutul 65. Gabi Balint intrat in repriza secunda duce scorul la 5-1 in minutul 90, acesta fiind ultimul gol al unei partide memorabile pentru fotbalul romanesc, una dintre cele mai bune partide facute de o echipa de club din Romania.

      In acel sezon Steaua ajunge in finala competitiei, dar pierde in fata italienilor de la AC Milan cu scorul de 4-0. Mai jos un clip cu partida dintre Steaua si campioana Suediei, IFK Goteborg.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s