Dezamagirea numita AC Milan

       Milanul pare ca nu mai sperie pe nimeni. Ultimele partide par sa demonstreze acest lucru, iar infrangerea suferita in fata lui Atletico, a adancit serios criza prin care trece Milanul.

      Unii o sa spuna ca exagerez, dar cand o echipa cu pretentiile lui AC Milan se afla pe locul 11 in campionat si este eliminata din optimile UCL, putem spune ca se afla intr-o criza. De fapt in campionat este in criza de cand a inceput sezonul, insa toata suflarea milaneza a sperat intr-un traseu cat mai lung in Europa, fapt care ar fi salvat sezonul, insa ultima statie a fost pe Vincente Calderon.

      Venirea lui Seedorf a imbunatatit jocul echipei, insa rezultatele intarzie sa apara, sau cel putin constanta in rezultate intarzie sa apara. Poate politica de transferuri din acest sezon nu a fost cea mai inspirata, conducerea facand unele alegeri in graba, fara sa stea prea mult pe ganduri, influentata de rezultatele slabe ale echipei.  Pentru mine personal, cel mai bun lucru a fost repatrierea brazilianului Kaka, poate singurul din cei transferati in acest sezon, care stie ce inseamna cu adevarat sa evoluezi la AC Milan si mai important, a facut parte din ultima mare echipa a Milanului. Dintre ultimii veniti, Essien, Rami si Honda,  nici unul nu a reusit sa aduca ceva in plus in jocul Milanului, poate doar Rami a reusit jocuri mai bune, insa in jocul de la Madrid s-a vazut carentele mari din linia defensiva a italienilor. Cred ca Milanul inca mai sufera si dupa plecarea lui Boateng, care avea momente cand facea diferenta si de multe ori a reusit sa intoarca soarta unei partide in favoarea echipei sale. De altfel mai cred ca Milan are o mare problema si la nivelul portarilor, Abbiati fiind portarul titular, insa acesta nu traverseaza nici el cea mai buna perioada a carierei, iar varsta inaintata nu-l mai recomanda pentru a fi numarul unu in poarta diavolilor. Am mai auzit niste zvonuri despre aducerea brazilianului Alex pentru a intarii linia defensiva si acesta fiind un jucator trecut bine de prima tinerete. 
      Probabil cel mai bun lucru pentru echipa milaneza, mai ales ca de curand au adus si un tehnician nou, o reconstructie din temelii a echipei. Seedorf mi se pare omul potrivit sa faca acest lucru, de la venirea sa echipa evoluand mai bine, mai deschis, mai ofensiv, dovada si faptul ca AC Milan se afla pe primul loc in Serie A in ceea ce priveste posesia ( conform unui site de statistica ) cu o medie de 59,9% si pe locul doi in ceea ce priveste suturile catre poarta adversa 16.9 pe meci. Pe primul loc in topul jucatorilor cu cele mai multe suturi expediate catre portile adverse, este Mario Balotelli cu o medie de 5.6 pe meci.
      Poate ma insel in tot ceea ce am scris mai sus, insa este o parere personala, o parere neutra, nefiind nici fan al Milanului si nici unul care uraste aceasta echipa.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s