Despre Argentina, adversara de miercuri a tricolorilor

     Romania va intalni miercuri echipa nationala a Argentinei, intr-o partida amicala care se va disputa pe National Arena.    

 

     Argentina este una dintre cele mai celebre echipe nationale de fotbal, avand in palmares doua titluri de campioana mondiala. In clasamentul FIFA Argentina ocupa la ora actuala locul 3. Selectionerul pumelor este Alejandro Sabella, iar capitanul echipei Lionel Messi.
      Argentina are in palmares 4 finale de campionat mondial, dintre care doua castigate. Prima finala a disputat-o chiar la primul mondial, cel din 1930, disputat in Uruguay si a pierdut-o in fata echipei gazda cu scorul de 2-4. Au urmat cateva turnee modeste pana in 1978, cand fiind tara organizatoare, Argentina reuseste sa castige titlul mondial in urma unei finale in fata Olandei, castigata cu 3-1. Eroul Argentinei la acel mondial a fost Mario Kempes, acesta fiind si golgheterul turneului cu 6 reusite. Alti jucatori importanti ai pumelor la acel turneu au fost Luque, Bertoni, Pasarella.

      In 1986 la turneul final din Mexic, Argentina reuseste sa se incoroneze pentru a doua oara, castigand turneul final condusi de un Diego Armando Maradona in forma de zile mari. Maradona a fost cel mai bun jucator al turneului si este considerat de multi specialisti cel mai bun jucator al tuturor timpurilor. Valdano si Burruchaga si-au adus si ei din plin contributia la castigarea acelui mondial, ambii reusind sa inscrie in finala contra Germaniei.

      Aceleasi echipe aveau sa se intalneasca si in finala turneului final din 1990 disputat in Italia. Argentina ainsa pierde acea finala cu scorul de 0-1.
      Argentina mai are in palmares 14 titluri de campioana a Americii si doua titluri olimpice,castigate in 2004 si 2008.

      Jucatorii cu cele mai multe prezenta in echipa nationala sunt: 1.Javier Zanetti 145  2.Roberto Ayala 115  3.Diego Simeone 106. Cei mai importanti marcatori sunt: 1.Gabriel Batistuta 56  2.Lionel Messi 37  3.Hernan Crespo 35.
       Vedeta actualei generatii este fara indoiala jucatorul Barcelonei, Lionel Messi, care desi a incantat la echipa de club, castigand o sumedenie de trofee atat cu echipa cat si individuale, inca nu a reusit sa conduca nationala tarii sale spre performante notabile la un campionat mondial. Oara va reusi in aceasta vara la Rio? Ramane de vazut.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s